Tüskevár

2017.02.12. 19:01

A szeretet fontosságát hangsúlyozzák

Tüskevár - Békeüzeneteket tartalmazó léggömböket eresztettek el a békenapi rendezvénysorozat keretében a tüskevári iskola diákjai pénteken.

Tisler Anna

A kisdiákok remélik, ahol földet ér a léggömb, megtalálja valaki, elolvassa a jókívánságukat, és az szerez neki néhány kellemes percet. A diákok a szeretet lángjával is felvonultak sötétedés után a település utcáin. A lampionok fénye messze világított.

Mayerné Orbán Szilvia igazgatótól megtudtuk, hogy a tantestület tagjainak ötlete alapján idén második alkalommal szervezték meg az egész napos programot. Az elsőt két évvel ezelőtt tartották. A céljuk, hogy felhívják a diákok figyelmét arra, hogy milyen fontos része az életünknek a béke, a szeretet, a megértés - az intézményben a nevelés is ennek jegyében folyik.

A kislányok angyaltáncot adtak elő a békenapi rendezvényen Fotó: Tisler Anna

Az igazgatónő köszöntőjében megfogalmazta, hogy a béke mindannyiunk legbensőbb vágya, ami nélkül lehetetlen nyugodt, kiegyensúlyozott életet élni. A békén dolgozni kell, azt csak az értelem és a szív megtérésével érhetjük el. Ferenc pápa 2016-ban a béke világnapjára meghirdette jelmondatát: győzd le a közönyt és szerezd meg a békét.

Az osztályok már tanórán és szünetekben is a témakörrel foglalkoztak. Szerveztek számukra többek között elő-adást a felelős állattartásról, kreatív alkotóműhelyt, békegalamb-hajtogatást, süteménysütést, kavicsfestést, arcfestést. A délután öt órakor kezdődő programra a szülőket, nagyszülőket, a falu lakosságát is meghívták. Sokan elfogadták a meghívást, az érdeklődők alig fértek el a tágas könyvtárhelyiségben.

Az osztályok műsorral készültek, amelyek a szeretetről, a megértésről, az összefogásról szóltak. A tanárok kórusa is szerepelt Bojnécz Gábor énektanár zenei kíséretével. A résztvevőket megvendégelték a diákok és a tanárok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!