Tihany

2016.08.28. 16:40

Pachelbel, Muffat és Kerll orgonán

Tihany - Nekem a szakterületem a délnémet barokk orgonamuzsika, a vesszőparipám - mondta lapunknak hangversenye előtt Kelemen József orgonaművész.

Kekk Sára

A Tihanyi Bencés Apátság hangversenyeinek sorát egy remek duó gazdagította: a Németországban élő Kelemen József orgonaművész és régi barátja, volt évfolyamtársa, Róbert György blockflötekoncertjét hallhatták az érdeklődők.

Kelemen József orgonaművész szakterülete a délnémet barokk orgonamuzsika, amely kiválóan alkalmas erre az orgonára
Fotó: Pesthy Márton

- Sajnos nagyon ritkán járok Magyarországon, ezt a koncertet egy volt évfolyamtársam, Rostetter Szilveszter kérésére vállaltam. Van egy szakterületem, a délnémet barokk orgonamuzsika, amely kiválóan alkalmas erre az orgonára, illetve ez az orgona kiválóan alkalmas ezeknek a műveknek az interpretálására. Így választottam ki a műsoromat is, amiben Johann Pachelbel, Georg Muffat és Johann Caspar Kerll művei szerepelnek - mondta lapunknak az orgonaművész. Hozzátette, már számos alkalommal léptek fel együtt Róbert György blockflöteművésszel, aki, hang- szerén eljátssza mindazokat a műveket, amiket a barokk korban erre a hangszerre írtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!