Tés

2015.04.12. 08:12

Világháborús aknavető gránátot találtak egy pince bontása közben Tésen

Tés – Világháborús aknavető gránátot találtak a településen egy pince bontása közben. Alapos vizsgálat után a Magyar Honvédség tűzszerészei vitték el a helyszínről a robbanószerkezetet.

Szabó Péter Dániel

Fodor-Bödös István, Tés polgármestere lapunknak elmondta, péntek délután egy építkezésen találtak egy szárnyas bombát. Természetesen azonnal bejelentetést tettek, az MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred szakképzett tűzszerészei szombat délután érkeztek a helyszínre, s alapos átvizsgálás után elszállították a robbanószerkezetet megsemmisítésre.

A  8 centiméteres német aknavető gránátot egy régi pince bontása közben találták Tésen Fotó: Fodor-Bödös István

Várkonyi Melinda főhadnagy, a tűzszerész ezred kommunikációs tisztje a Naplónak elmondta, egy családi ház körülbelül 200 éves pincéjének bontásakor került elő a földből a 8 centiméteres német aknavető gránát. Mivel a terület jól körülhatárolt és biztosított volt, ezért nem volt szükség a környező házak kiürítésére. A helyszíni vizsgálat során kiderült, hogy a gránátban volt robbanóanyag, ám a gyújtószerkezetnek csak a maradványait találták meg a szakemberek. A szerkezetet a tűzszerészek kiemelték a pincéből, majd elszállították, s már Tés határában megsemmisítették, tájékoztatott a kommunikációs tiszt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!