Tapolca

2017.01.05. 21:10

Helyi járat másik szolgáltatóval

Tapolca - Ez év január elejétől a korábbi helyett egy másik, új szolgáltatóhoz kerültek a helyi járatok.

Tóth B. Zsuzsa

Mivel a korábbi szolgáltató nem vállalta tovább a feladatot, az önkormányzat által kiírt pályázat pedig eredménytelen maradt, így a jogszabály szerint újabb, vidéki szolgáltatóval kötött szerződést a város vezetése pályázaton kívül, egyelőre egy évre - tudtuk meg Dobó Zoltán polgármestertől.

Idén új szolgáltató szállítja városon belül a tapolcaiakat
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- A magunk részéről minden lehetőséget megadtunk azért, hogy helyi vállalkozó kapja meg a munkát, a korábbi szolgáltatóval több tárgyalást is folytattunk, de sajnos nem jártunk eredménnyel. Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ, a korábbi szolgáltatónál magasabb áron ugyan, de vállalta a feladatot. Így az önkormányzat a képviselő-testület döntését követően megállapodott, egy évre szerződést írt alá a céggel.

A menetjegyárak és a menetrend ugyan nem változott, viszont utóbbi módosulhat, amennyiben a forgalom, a járatok kihasználtsága időközben azt majd indokolja.

Ez év őszén újra kiírják a pályázatot - tudtuk meg a polgármestertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!