Tapolca

2017.01.17. 14:30

Belekóstolnak a helyi termelésbe

Tapolca - A vállalkozóvá, kistermelővé válásba kóstolhatnak bele azok a Batsányi gimnáziumban tanuló diákok, akik részt vesznek az "Egészséges Tapolca - egészséges gazdaság" című programban, hogy népszerűsítsék a helyi terméket.

Tóth B. Zsuzsa

A diákok számára tartott projektnyitón Lévai József alpolgármester megköszönte a diákok aktivitását. Mint elmondta, olyan hasznos ismeretek birtokába kerülhetnek a tanulók, amelyeket az életben is tudnak majd hasznosítani. A vállalkozóvá válást segítő tréning azon norvég finanszírozású, a helyi termékek népszerűsítését célzó norvég-magyar partnerségi projekt része, amely a helyi piac felújítását is támogatja.

A tapolcai gimnazisták a Keszthelyi házaspár helyi termékeivel, a különféle tejtermékekkel ismerkednek Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Ennek megfelelően a diákokra olyan, a piacon egyetlen alkalommal értékesíthető termék készítése vár, amely amelyet egy-egy termelővel együttműködve nekik kell előállítaniuk. A cél a helyi termékek fogyasztását ösztönözni, az azok előállításával kapcsolatos ismereteket már diákkorban elsajátítani. Konok Edit, a pályázat megvalósításában részt vevő csoport képviselője tájékoztatta a fiatalokat a feladatról és a megvalósítás módszereiről, lehetséges eszközeiről.

A tapolcai gimnazisták a Keszthelyi házaspár helyi termékeivel, a különféle tejtermékekkel ismerkednek Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Mint kiderült, ötletesség, életszerűség, jó hozzáállás szükséges a vállalkozói lét világával történő ismerkedéshez. Ebben nyújtott hathatós segítséget Keszthelyi Tibor és felesége, Eníd, akik Kékkúton folytatják vállalkozói tevékenységüket. Az előadáson részletesen beszámoltak munkájukról, a vállalkozás indításáról, buktatóiról.

A diákok elméleti és gyakorlati ismeretekkel gazdagodva térhettek haza az első felkészítő foglalkozásról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!