Tapolca

2015.08.18. 18:42

Ünnep jó borokkal

Tapolca - Remélhetjük, hogy sokan találkoznak itt, barátságok szövődnek ezekben a napokban és akkor elmondhatjuk, hogy az ünnepi napok meghozták a kultúrát, a közösségi együttlétet.

Tóth B. Zsuzsa

E szavakkal nyitotta meg kedden este az Ünnepi Napok és Borhét programsorozatát Dobó Zoltán polgármester.

- Az ünnepi napok már a múlt heti búcsúval elkezdődtek, most hivatalosan is megnyitjuk a programokat. Örülök, hogy egy neves zongoraművész, Bogányi Gergely koncertjével ünnepelhettünk. Most pedig úgy érzem, az ünnepi hét olyan napok sora lesz, amikor mindenki megtalálja a számára legkedvesebb programot – mondta a polgármester és azt kívánta, hogy a résztvevők élvezzék a jó borokat, finom ételeket.

A Tapolcai ünnepi napok megnyitóján a Tördemic Táncegyüttes tagjai is felléptek
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A megnyitó előtt ünnepélyes felvonulás volt, a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar a Tördemic Táncegyüttes és a Diszeli Népdalkör részvételével. A megnyitó után a Köztársaság téren fellépett a Tördemic Táncegyüttes, majd átadták a borverseny és a Virágos Tapolcáért - Tiszta udvar rendes ház verseny díjait. A Vivat Bacchus és a Halott Pénz zenélt este. Az ünnepi napok és a borhét programjai vasárnap estig folytatódnak különféle kulturális eseményekkel, miközben neves borházak kínálják legjobb boraikat a vendégeknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!