Takácsi

2016.04.15. 19:35

A tojásírás fortélyai

Takácsi - Hímes tojások is készültek Bakó Ildikó népi iparművész útmutatásával a Takácsi Műhelygalériában a Népi kézműves alkotóházak és műhelygalériák III. országos hétvégéjén.

Napló

Idén harmadik alkalommal rendezte meg a Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége az alkotóházak hétvégéjét. Bakó Ildikó a Takácsi Műhelygalériával csatlakozott a programhoz. Mint mondta, az alkotóházak, műhelygalériák, nyitott műhelyek feladata, hogy ezen a hétvégén olyan egyedi programokkal jelentkezzenek, amelyekben a helyi kézművesség hagyományai és értékei jelennek meg.

Az érdeklődők többféle karcolt és írott tojást is megcsodálhattak
Fotó: Takácsi Műhelygaléria

A Takácsi Műhelygaléria első alkalommal kapcsoló-dott az országos programhoz, melynek keretében a tojás-írás, valamint a tojáskarcolás fortélyaival ismerkedhettek meg az érdeklődők, akik próbára tehették kézügyességüket. Ezenkívül megnézhették a Takácsi Műhelygaléria állandó kiállítását is, ahol láthattak többféle karcolt, írott tojást, továbbá csuhéból készült betlehemet, asztal- és karácsonyfadíszeket.

Az alkotóházak országos hétvégéjén közel negyvenen keresték fel a műhelygalériát, köztük idősek és gyerekek. A tojásdíszítés aratta a legnagyobb sikert.

- A figyelemfelkeltés volt a célom. Az, hogy az emberek megismerjék a különböző kézműves tevékenységeket, kipróbálják, és esetleg kedvet kapjanak hozzá - hangsúlyozta Bakó Ildikó, aki a rendezvényen készségesen válaszolt a gyerekek és felnőttek kérdéseire is.

 

Címkék#takácsi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!