Takácsi

2015.12.23. 20:19

Tevékenyen a kultúráért

Takácsi - Aktív, sikerült évet zárt a Kenderszer Kulturális Egyesület: népdalkörük idén még a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségének Arany Páva-díját is kiérdemelte.

Polgár Bettina

- Sok fellépésünk volt a 2015-ös esztendőben, emellett külön öröm számunkra, hogy Zircről, az Országos Népzenei Minősítőről Arany Páva-díjjal térhettünk haza. Ez egy rangos elismerés, melyet térségünkben egyedülálló módon a mi népdalkörünk mondhat magáénak - hangsúlyozta a Naplónak nyilatkozva Bakó Ildikó, a takácsi Kenderszer Kulturális Egyesület elnöke. Mint mondta, több egyházi rendezvényen is felléptek idén, szerepeltek a pápai Fő téri nyár elnevezésű rendezvénysorozat keretében megtartott dalostalálkozón, az adventi időszakban pedig a takácsi önkormányzattal, valamint a Takácsi Iskoláért és Gyermekekért Alapítvánnyal karöltve ünnepi műsorokat szerveztek a településükön.

Az ünnepi műsor mellett betlehemet is állítottak Takácsiban
Fotó: Kenderszer Kulturális Egyesület

Az adventi gyertyagyújtások alkalmával a Kenderszer Kulturális Egyesület mellett a helyi óvodások és iskoláskorúak is műsort adtak. Ezekről az összejövetelekről nem hiányzott a meleg tea és a forralt bor sem, a község lakói pedig süteményekkel kedveskedtek a résztvevőknek. Bakó Ildikó kiemelte, a fellépések mellett kreatív foglalkozásokat is tartottak, melyeken az érdeklődők koszorúkat és ajtódíszeket készítettek, továbbá mézeskalácsot is sütöttek.

Az ünnep jegyében a takácsi evangélikus gyülekezeti ház udvarán helyet kapott egy betlehem is, melyet Németh Katalin lelkész pályázati úton nyert a Magyarországi Evangélikus Egyház gyülekezeti és missziói osztályától.

- A legutóbbi fellépésünk Pápán, a Barátok utcai idősek otthonában volt, ahol egyházi énekeket és verseket adtunk elő, a továbbiakban pedig már a szilveszterre hangolódunk - fűzte hozzá a Kenderszer Kulturális Egyesület elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!