Szigliget

2015.02.08. 09:28

Központban a megye várai

Szigliget – A Veszprém Megyei Várak Egyesületének várkapitányai az év első gyűlését tartották a település közösségi házában.

Balassa Dániel

Az ilyenkor szokásos témák közül a gyűlés elején a várak vezetői tájékoztatták egymást a fejlesztési elképzeléseikről, valamint az esetleges pályázati lehetőségekről. Kiemelték, hogy fontos a felkészülés a fejlesztési időszakra, hiszen a látogatók értékelik a megújulást. Döntés született egy közös szórólap kiadásáról, melyet a várak pénztárában a belépőkkel együtt kap meg minden látogató. A turisták ebből értesülhetnek a várak programjairól, valamint a várakkal kapcsolatos információkról. Ugyancsak határoztak az ülésen az év néhány turisztikai rendezvényén történő közös megjelenésekről. Így többek között felmerült, hogy a Várkapitányság képviselteti magát Kőszegen, Tatán, Sárváron, vagy éppen a Savaria Napokon. Balassa Balázs, Szigliget polgármestere, a szervezet elnöke kiemelte, hogy fontosnak tartják az egységes fellépést a várakat érintő kérdésekben. Fontos, hogy a döntéshozók és a közvélemény minél jobban megismerje a Várkapitányság céljait, a várak fejlesztésében, üzemeltetésében, valamint a programok szervezésében kifejtett munkáját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!