Szentgál

2016.06.06. 20:40

Egymásra utalva küzdött ló és ember - Fogathajtó versenyt tartottak Szentgálon

Szentgál - Májusban a rossz idő miatt elmaradt, most szombaton azonban végre megtartották a fogathajtó versenyt Szentgálon. Ezúttal minden adott volt a sikeres fogathajtáshoz.

Perei Dóra

A focipálya alatti Pétervölgy adott otthont az eseménynek, amely rendkívül színvonalasra sikeredett, és számos helyről odacsalogatta az érdeklődőket. A versenyezni vágyókat pedig 19 akadály várta, mintegy 916 méter hosszú szakaszon. Két kategóriában lehetett nevezni, a hajtók között pedig akadt egyes és kettes fogat is. A kiváló műsorhoz szakértő zsűri is dukált, akik szempillantás alatt kiértékelték a küzdőtársak teljesítményét.

A fogathajtás ritka tudomány, a külső szemlélők nem is sejtik, mennyi közös munka hoz eredményt
Fotó: Balogh Ákos

A nézőknek bőven volt izgulnivalójuk, ugyanis szurkolhattak egyrészt azért, hogy kedvenc fogathajtójuk (és/vagy lovuk) az átlagidőn belül vegye az akadályokat, másrészt a minél kevesebb hibapontért. A nyerteseket természetesen méltó módon jutalmazták, jövőre pedig, remélik, ismét elindulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!