Sümeg

2016.08.03. 14:19

Mégsem indul képzés a sümegi közösségi főiskolán?

Címkék#sümeg

Sümeg - A John Henry Newman Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ pontszámait olyan mértékben megemelte a minisztérium, amelyet egyik jelentkező sem ért el, ezzel meghiúsulhat az oktatás elindulása – tájékoztatta lapunkat Kertész-Bakos Ferenc, az intézmény társadalmi szenátusának az elnöke.

Penk Tímea

Többször beszámolt lapunk a sümegi közösségi főiskolaként ismert képzési központ körül kialakult problémákról, de az érintettek nem gondolták, hogy a botrányok ellehetetlenítik a képzés megkezdését.

- A külső és a belső támadások nem ingatták meg az oktatást, de nagyon meglepett, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma addig emelte a sümegi intézmény ponthatárait, míg egyetlen diák sem maradt, aki megfelelt volna az elvárásoknak, azaz a 342 pontnak – számolt be Kertész-Bakos Ferenc. Hozzátette, hogy a gyakorlati lehetőségük megmaradt arra, hogy  elindítsák a képzést, de nem tudják, hogy a megalázó események után ezt egyáltalán akarják-e még.

Kertész-Bakos Ferenc (Fotó: Penk Tímea)

A képzési központot működtető kft. tulajdonosi képviselője, Vass Mária, a Kárpát-medencei Jövőegyetemért Egyesület elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a sümegi szakok 60 ponttal magasabbak, mint a budapestiek. Úgy látja, hogy a szép számú érdeklődés ellenére ilyen adminisztratív eszközzel meghiúsítható a képzés elindulása, noha a gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing alapszak a térség számos problémájára megoldást nyújtana.

A város polgármestere, Végh László a múlt hét végén szembesült azzal, hogy a sümegi intézmény nem szerepelünk a pótfelvételi lehetőségek között.

Végh László (Fotó: Penk Tímea)

- Azonnal felhívtam a Wekerle főiskola rektorát, aki arról tájékoztatott, hogy az Oktatási Hivatal által megállapított felvételi pontszámokat egy jelentkező sem teljesítette, így idén szeptemberben biztosan nem indul képzés. Hozzáfűzte még, hogy ebben a helyzetben, a John Henry Newman kft. botrányos ügyei miatt talán jobb is - ismertette a polgármester. Végh László úgy látja, hogy ha az üzemeltető kft. megfelelően, az elvárható komolysággal végezte volna feladatát, akkor nem kellett volna egyáltalán a pótfelvételi időszakot várni, hiszen például Kisvárdán sem volt erre szükség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!