Sümeg

2016.12.11. 14:30

A Mikulás is kapott ajándékot

Sümeg - Mikulás-váró dalt énekelve keltek át az úttesten a harmadik osztályos gyerekek, akik a Mikulással egy időben érkeztek a Flórián térre.

Tisler Anna

A gyerekek megvárták, amíg az idős Mikulás a polgárőrök segítségével leszáll a ló vontatta kocsiról, vállára veszi az édességgel teli zsákját, majd besétál a tér közepére. Varga Sára ekkor odalépett hozzá, köszöntötte őt, majd átadta az osztály által készített rajzokat.

A harmadikosok találkoztak először a Mikulással Sümegen
Fotó: Tisler Anna

- Te, Mikulás, minden évben hozol nekünk ajándékot, de arról nem olvastunk egyik mesekönyvben sem, hogy téged is megajándékoztak volna. Mi sokat gondoltunk rád, mindenki rajzolt neked. Fogadd szeretettel, vidd haza, és amikor előveszed és megnézed, gondolj ránk szeretettel - mondta a kislány. A Mikulás megköszönte a 3. T osztálynak és tanítójuknak, Könnyid Erikának a figyelmességet, majd mindenkit szaloncukorral ajándékozott meg. Érkeztek gyerekek szülőkkel, nagyszülőkkel, sokan óvodából, iskolából hazafelé, mások Mikulás-látogatóba jöttek.

A negyedik osztályos Lőrincz Boglárka és óvodás húga, Zsófia egy szép dallal kedveskedett a nagyszakállúnak, ő pedig nekik szaloncukorral. A legkisebbek közül néhányan sírva bújtak szüleikhez a Mikulás láttán. A bátrabbak az ölébe ültek, fotózkodtak. A Mikulás segítői, a polgárőrök, a Napfény gondozási központ munkatársai, az Aktív Nagyik klub tagjai pogácsával és teával vendégeltek meg minden arra járót, a hangosítást a művelődési központ munkatársa biztosította.

Sümegen már 12 éve várja a gyerekeket a városi Mikulás-délután.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!