Sümeg

2016.08.12. 13:26

Az országos elnökség tagja a tiszteletbeli elnök

Sümeg - Ismét beválasztották a Város és Faluvédők Szövetsége, Europa Nostra elnökségébe a Podmaniczky díjas Tanai Károlynét, a sümegi Kós Károly díjas Városvédő és Szépítő Egyesület alapítóját, tiszteletbeli elnökét.

Tisler Anna

A szövetség augusztus elején tartotta Várpalotán az országos találkozón a tisztújítást. Veszprém megyéből négyen kerültek be az országos elnökségbe, az egyik alelnök a kővágóőrsi Kerner Gábor, elnökségi tag a tapolcai Varga Károlyné, a várpalotai Petrovics László és Tanai Károlyné.

A sümegi egyesület 2018-ban ünnepli fennállása harmincadik évfordulóját. Három hónapja megújult az elnökség, Gombási Andrást választották az egyesület vezetőjének, valamint négy bizottságot hoztak létre. A műemlékvédelmi bizottság elnöke Kocsis István, aki munkáját négy tag segíti, az öt tagú városszépitő bizottságot Vecsei Erzsébet vezeti, a kulturális bizottság szintén öt tagú, elnöke Szabó Jánosné, az ifjúsági tagozatot Bókkon Gyula  támogatja.

Tanai Károlynétól  megtudtuk, a városszépítő bizottság bejárta az utcákat, megnézték a portákat, az utcaképet. A legszebb porták tulajdonosai az augusztus huszadikai városi ünnepségen vehetik át az elismerésüket. A Virágos Sümegért mozgalmat évekkel ezelőtt indították el a városvédők. A Plébániatemplom freskóit festő Maulbertsre és Padányi Bíró Márton püspökre emlékeznek szeptember 16-án.

A civil szervezet taglétszáma az elmúlt hónapokban tovább nőtt, ma már csaknem 200 fő. Csatlakozott hozzájuk az irodalmi értékeket őrző Kisfaludy kör és az Aktív nagyik klubja is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!