Sümeg

2011.12.05. 09:15

Borok az asztalon

Tapolca-Diszel - Kitűnő hangulatban, jó borok társaságában tartották meg a hagyományos András-napi ünnepséget a diszeli művelődési házban.

Szijártó János

A szépszámú vendégsereget Knolmajer Ferenc hegybíró köszöntötte, majd Bakos György, a településrész önkormányzati képviselője beszélt az András-naphoz fűződő hagyományokról. Ez a nap az advent közelségét jelzi, mivel a hozzá legközelebb eső vasárnap advent első vasárnapja. Ugyanakkor férjjósló napként is számon tartották régen, így sok helyen divatos volt az ólomöntés és a gombócból jóslás. Hazánk több területén a disznóvágási időszak kezdetét is jelölte. Az ismertető után Császár László polgármester is jó szórakozást kívánt, illetve dr. Renner Sándor plébános megáldotta az újbort. Ezekből a környéken termett finom borokból aztán kóstolhattak a vendégek az est folyamán. Az András-nap rendezője, Bene Károly azonban a borokon túl a finom lúdvacsoráról is gondoskodott. A vendégek nem is siettek haza, éjszakába nyúló mulatsággal tették emlékezetessé  az idei András-napot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!