Sportvilág

2017.01.17. 14:24

Szigorú büntetéseket vezetnének be a szimuláló focisták ellen

Az Angol Labdarúgó-szövetség - skót mintára - megbüntetné azokat a játékosokat, akik műesésekkel próbálják a játékvezetői munkát befolyásolni.

Skóciában már működik ehhez hasonló rendszer, ezért a szövetség megfigyelőket küld az országba további információkért - írja a BBC.

A büntetés mérkőzéstől való eltiltás formájában valósulna meg, ami ezidáig csak erőszakos magatartás miatt lett kiszabva. Szakértők azt gondolják, hogy ezzel a módszerrel akár hat hónapon belül eltűnhetnek a műesések a sportágból.

A tervezet a FIFA vezetőségének is megfogta a fantáziáját. Marco van Basten a szervezet technikai vezetője, azt mondta a BBC-nek múlt hónapban, hogy a sport őszintébbé válása mindannyiunk érdeke.

A tervezet egy olyan újítást is magába foglal, hogy a rögbihez hasonló módon, csakis a csapatkapitánynak legyen lehetősége a játékvezetővel szót váltani a pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!