Sportvilág

2017.01.17. 20:15

Svédország vagy Egyiptom jöhet?

Feltehetően Egyiptom és Svédország között dől majd el a D csoport második helye, így e két csapat közül kerül ki a magyar válogatott ellenfele az egyenes kieséses szakaszban a férfi kézilabda-világbajnokságon.

B. Virág Rita

Lapzártánk után ért véget a Horvátország-Fehéroroszország találkozó a magyarok csoportjában, amely előbbi gárda 31:25-ös sikerét hozta. Fontos azonban megjegyeznünk, hogy a beloruszok a hajráig partiban voltak Stepancicékkal, a horvátok csupán az utolsó percekben tudták érvényesíteni a papírformát.

Ez mindenképpen óvatosságra kell hogy intse a mieinket, egyáltalán nem szabad lebecsülni a fehérorosz alakulatot. Kedden Németország nézett farkasszemet Szaúd-Arábiával, és 38:24-es végeredmény született.

A D jelű hatosban, ahonnan ellenfelet kapunk majd az egyenes kiesés szakaszban is, Dánia magabiztos első félidő után csak nehezen tudta megverni Svédországot (27:25). Az olimpiai bajnok újabb győzelmével nagy lépést tett a csoport megnyerése felé. Úgy tűnik tehát, Svédország és Egyiptom - mindkét csapat 4-4 ponttal áll - közül kerülhet ki a magyarok leendő ellenfele.

A dánok (pirosban Moolgard) nehezen gyűrték le a svédeket Fotó: francehandball2017.com

A B csoportban Spanyolország alaposan ellátta a baját Angolának (42:22). Különösebb izgalmak nélkül zajlott a Norvégia-Brazília találkozó, amely 39:26-os eredménnyel ért véget.

Újra pályára lépett a Gasper Marguccsal és Blaz Blagotinsekkel felálló Szlovénia is, amely Tunéziával mérte össze erejét. A csatán döntetlen született (28:28).

Az A csoportban pedig harmadszor is kikapott Lengyelország, ezúttal 24:20-ra maradt alul Oroszországtól. Talant Dujsebajev tanítványai kedden javíthattak a gyorslábú japánok ellen, éltek is a lehetőséggel: 26:25-re győzedelmeskedtek.

Ugyanitt Katar Argentínával csapott össze, és a papírforma végül a közel-keleti válogatottnak kedvezett (21:17).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!