Sportvilág

2017.05.28. 15:15

Huszonnégy év után újra bajnok a Honvéd

A Budapest Honvéd labdarúgó-csapata nyerte a 2016/17-es OTP Bank Liga NB I-es bajnokságát.

B. Virág Rita

Felfokozott várakozás előzte meg az utolsó, 33. fordulót a labdarúgó NB I-ben, hiszen ez a játéknap döntött a baj-noki cím sorsáról, és arról, a három jelölt közül melyik csapat esik ki az élvonalból.

Kezdjük a kiesőjelöltekkel! Az MTK Paksra látogatott, és biztos volt, hogy amennyiben nyer, akkor megőrzi NB I-es tagságát. A fő-városi alakulat végül 1:1-es döntetlent ért el, így kiesett.

Ezzel párhuzamosan a másik két gárda, a Diósgyőr fogadta a Debrecent. Mindkét együttesnek az MTK-tól is függött a sorsa, de a paksi döntetlen után nem volt fontos, hogy a cívisvárosiak 3:1-re megverték a miskolciakat.

A bajnoki cím sorsa a Honvéd-Videoton-rangadón dőlt el. Hasonlóra évek óta nem volt példa, előzetesen minden jegy elkelt a találkozóra. A derbit végül a gólkirály, Eppel találatával 1:0-ra a budapestiek nyerték, és ezzel eldőlt, hogy történetük során tizennegyedszer végeztek az NB I élén. Azt szintén meg kell említenünk, hogy huszonnégy év, 1993 után szerzett aranyérmet a csapat.

A bajnok Budapest Honvéd játékosai a kupával Fotó: MTI

Hatalmas ünnepléssel ért véget a Honvéd mérkőzése, amely után a sikeredző, az olasz Marco Rossi - elég váratlanul - bejelentette lemondását. Tavaly bronzérmet szerzett a csapattal, most viszont a csúcsra ért.

A Honvéd a következő idényben a Bajnokok Ligája selejtezőjében lesz érdekelt, a Videoton - a Vasassal és a FTC-vel - az Európa Liga selejtezőjében szerepel.

Szólnunk kell még a Ferencváros-Újpest rangadóról, amely a zöld-fehérek 2:0-s sikerével zárult. Így az FTC a negyedik helyen zárt, a bronzérmet a Mezőkövesden 1:1-es döntetlent elérő Vasas szerezte meg. Az Újpest ezzel pedig hetedik lett.
A zárófordulóban a már hetek óta biztos kieső Gyirmót győzelemmel búcsúzott az élvonaltól, Sopronban a Szombathelyi haladás vendégeként tudott 2:1-re diadalmaskodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!