Sportvilág

2015.05.02. 11:18

A Chelsea vasárnap bajnok lesz Schmidmayer szerint

Veszprém - A Chelsea vasárnap bajnok lesz - állítja Schmidmayer Ádám, az élvonalban szereplő 1. FC Veszprém futsal csapat kapusa.

B. Virág Rita

A fiatal hálóőr még tíz éves sem volt, amikor elkezdett az angol labdarúgó első osztály egyik elitcsapatáért rajongani.

- Óriási visszhangot váltott ki, amikor Abramovics megvásárolta a Chelsea-t. Gyakorlatilag innentől datálható a rajongásom - kezdte a 21 éves kapus. - Aztán, amikor 2004-ben először odakerült Mourinho edző, attól fogva tényleg minden meccsüket megnézem.

A rajongás addig fajult, hogy a család néhány éve kénytelen volt kábelszolgáltatót váltani az angol foci közvetítések miatt.

Ádám ráadásul nem szimplán csak a tévé elé heveredik és szorít a kedvenceknek. Ilyenkor teljes harci díszbe öltözik, vagyis Chelsea szerelést húz. Sőt nemrégiben beszerzett egy olyan fejvédőt, amiben az angol sztáralakulat kapusa, Petr Chech véd, és azt is magára veszi.

Úgy fogalmazott, szerinte csak így, ebben a szerelésben lehetnek sikeresek a kedvencei.

Többször járt már Chelsea meccsen is, sőt a gyűjteményében akad néhány fotó is, amire nagyon büszke. Klagenfurt mellett sikerült közös fényképet készítenie például John Terryvel, vagy Garry Cahillel is.

- Az idei szezonban a Chelsea roppant kiegyensúlyozott volt. Az évad első felében inkább a támadók domináltak, ám tavasszal már a védelemé volt a főszerep. Biztos vagyok benne, hogy a Crystal Palace ellen nyerünk és akkor miénk a bajnoki aranyérem - nyilatkozta a futsalos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!