Sportvilág

2017.07.20. 19:30

Csoportelső a női vízilabda-válogatott

BUDAPEST Megnyerte a csoportrangadót és első helyen végzett négyesében a magyar válogatott a vizes vb női vízilabdatornáján.

Horváth Gábor

A csoportelsőség volt a tét a vizes világbajnokság női vízilabda rangadóján csütörtök este.

Magyarország kontra Hollandia. Két rendkívül erős válogatott találkozott, s a találkozó kiemenete egyáltalán nem volt mindegy.

A csoportot megnyerő csapatnak ugyanis nem kell nyolcaddöntőt játszania, míg a második Oroszországgal találkozik a negyeddöntőbe kerülésért.

Ez volt tehát a tét, a vetélytársánál jobb gólkülönbséggel rendelkező magyar csapatnak a döntetlen is elég volt a cél, a csoportelsőség megkaparintásához.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Holland góllal kezdődött a találkozó, ellenfelünk az első negyedben kétszer is fórba került, de mindkét alkalommal egyenlíteni tudtunk. A folytatásban Bujka találatával mi vezettünk, de nem tudtuk előnnyel zárni a nagy csatát hozó játékrészt. A harmadik negyedben robbantott a magyar csapat, amely fantasztikusan magabiztos játékkal már három góllal vezetett. Innen szépítettek a hollandok, 7:5.

Az utolsó etapban Keszthelyi ötméteresét követően ismét háromra nőtt a két együttes közötti különbség.

Jól védekeztünk, de Hollandia begyötört egy találatot, jelezve, még nem adta fel a küzdelmet. Hiába nem adta, Gurisatti bombáját követően eldőlni látszott a derbi. Vetélytársunk gyorsan szépített, két perccel a vége előtt 9:7 volt az állás.

MTI Fotó: Czagány Balázs

Keszthelyi újabb büntetőnél volt nagyon magabiztos, ekkor már tényleg eldőlt a küzdelem.

A magyar válogatott megszerezte az első helyet a C csoportban, így a negyeddöntőben folytathatja a küzdelmet a budapesti vizes világbajnokságon.

Eredmény: Magyarország-Hollandia 10-8 (2-2, 1-1, 4-2, 3-3).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!