Sportvilág

2015.06.23. 15:06

Karabatic akár börtönbe kerülhet

Az átlövőt azzal vádolják, hogy csapattársaival még 2012 májusában manipulálták a Montpellier–Cesson-Sévigné találkozót.

B. Virág Rita

A fogadási csalással vádolt kézilabda sztárra, a május végén a Barcelonával éppen a Veszprém ellen Bajnokok Ligája győzelmet arató Nikola Karabaticra letöltendő, három hónapos börtönbüntetést kért a francia ügyész valamint húsz ezer eurós pénzbírság megfizetésére is köteleznék. A bajnokit az akkor már aranyérmes Montpellier nagy meglepetésre elveszítette a sereghajtó ellen, ám nem ez keltette fel a nyomozó hatóságok érdeklődését, hanem az, hogy feltűnően nagy összegű, 88 ezer euró értékű fogadás érkezett a meccsre. Miközben egy kézilabda mérkőzésre átlagosan 4-5 ezer euró értékben szoktak fogadni a franciák. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok játékoson kívül további tizenöt társát vádolják a csalással, többek között a testvérét Lukát is, akivel akkoriban egy csapatban szerepeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!