Sport

2017.01.15. 19:35

Balaton-kupa: a Zágrábé az arany

Balatonfüred, Veszprém - A Balatonfüredi KSE a Telekom Veszprémet verve szerezte meg a Balaton-kupa harmadik helyét. A rangos utánpótlás-kézilabdatornán horvát diadal született.

B. Virág Rita

A huszonhetedik alkalommal megrendezett utánpótlás-kézilabdatornán rangos mezőny gyűlt össze.

A résztvevők két négyes csoportban kezdték meg a küzdelmeket Balatonfüreden és Veszprémben, a körmérkőzések után a helyosztókon dőlt el az érmek sorsa.

A balatonfüredi csoportban előbb a PPD Zagreb 24:21-re verte a NEKA-t, majd a hazaiak 25:23-ra győzték le a HC Zubrit.

A második nap a zágrábiak 31:22-vel léptek át a Zubrin, a Balatonfüred 29:22-vel a NEKA-n. A NEKA 30:21-re legyőzte a HC Zubrit, így a bogláriak szerezték meg a csoport harmadik helyét. A Balaton-partiak pedig 32:22-re kikaptak a zágrábiaktól, így övék lett a második hely.

A házigazda Telekom Veszprém (pirosban) csapata a negyedik helyen végzett a tornán
Fotó: Balogh Ákos

A másik ágon óriási csatát vívott a torna nyitómeccsén a MOL-Pick Szeged a Celjével. A találkozó végül a szlovének 18:17-es sikerével ért véget. Ezután a Telekom Veszprém 23:18-ra legyőzte a Partizan Beogradot. A második napon a Celje a belgrádiakat is simán verte (20:12), míg a Szeged 13:12-re nagy nehezen legyűrte a veszprémieket.

A szegediek nagyon elfáradtak, mert ezután nagyon simán kikaptak a szerbektől (21:13), majd a Telekom is 20:16-ra a szlovénektől.

A harmadik napon a kvartettek első két helyezettje az elődöntőben folytatta, míg a vesztesek az 5-7. helyért játszottak tovább.

A Partizan Beograd és a HC Zubri találkozója előbbi 26:24-es győzelmével ért véget. A Belgrád az ötödik helyért, a Zubri a hetedikért küzdhetett. Aztán a Pick legyűrte a NEKA-t, vagyis a szegediek mentek a felső ágra, a bogláriak az alsóra.

A két megyei csapat csak ezután volt érdekelt, azonban nem jutottak be a döntőbe. A BKSE 24:22-re alulmaradt a Celjével szemben, pedig az utolsó percekben hármas emberelőnybe kerültek, ám nem tudtak élni a lehetőséggel.

A Telekom az addig hibátlan Zágrábbal nézett farkasszemet: a horvátok végig vezetve 24:19-re nyertek.

A bronzéremért tehát megyei csatát láthattunk a Noszlopy iskola nemrégen átadott kézicsarnokában. Az első félidőben egyik fél sem tudott meglépni, így 10:10-zel vonultak a csapatok pihenőre. A második felvonásban aztán a tópartiak már végig vezettek és remek játékkal nyertek (19:13), így megérdemelten szerezték meg a bronzérmet.

A döntőben a Zágráb magabiztos sikert könyvelhetett el, ezzel megszerezte a tornagyőzelmet a Celje ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!