Sport

2017.05.20. 19:13

VLS Veszprém: tovább élnek a remények

Veszprém – Még nincs veszve semmi, a VLS Veszprém szeles időben, küzdelmes mérkőzésen, emberelőnyben tartotta otthon a három pontot, és ezzel továbbra is versenyben maradt a bennmaradásért.

Bényi Kálmán

VLS Veszprém - III. Kerületi TVE

2:0 (0:0)

Veszprém, 200 néző. Jv.: Horváth T. VLS Veszprém: Hársfalvi - Márkus (Büki), Felber, Dobsa, Gulyás, Bene, Bognár (Molnár M.), Kókány, Kocsis, Gunther, Simon (Szabó L.). Edző: Orbán Tamás.

III. Kerületi TVE: Czirjék - Kis, Gálfi, Domokos, Móczó, Szilágyi, Kaszai (Kiss D.), Katona, Madarász, Kenesei (Szűcs), Bartha. Edző: Tóth András.

Gólszerzők: Büki, Simon.

Kiállítva: Katona (62., III. Kerületi TVE).

A labdarúgó NB III, nyugati csoportjában a bennmaradásért küzd a VLS Veszprém alakulata, s ehhez nagy szüksége volt a győzelemre.

Egymásnak estek a csapatok, az első huszonöt percben a Veszprém játszott veszélyesebben, a 3. percben például jobboldali szögletet követően Márkus fejelt öt méterről, a vendégek kapusa azonban nagy bravúrral hárított. Az azt követő minutumban Bognár egy kipattanó lövést küldött kapura, ami az önfeláldozó védőn elakadt.

A 14. percben Benét ugratták ki a jobb oldalon, aki 15 méterről, nagy helyzetben fölé bombázott. A 17. percben a vendégek előtt is adódott lehetőség: kisebb kavarodás után Keneseihez került a labda a 16-oson belül, akinek lövését Hársfalvi nagy bravúrral védte.

Az első félidő második részében a vendégek átvették a játék irányítását, ám igazán veszélyes helyzeteket nem tudtak kialakítani.

A 36. percben ismét a hazaiak veszélyeztettek: Gunther ugratta ki Benét a jobb oldalon, akinek élesen belőtt labdájáról Bognár csak centikkel maradt le, nagy helyzet volt.

A 39. percben a mérkőzés egészén rendkívül agilisan játszó Bene szánta el magát lövésre 25 méterről, ám Czirjéket nem tudta meglepni.

A szünetet követően ott folytatódott a játék, ahol az elsőben abbamaradt, a csapatok nem sokat udvariaskodtak egymással. A 48. percben a hazaiak baloldali beadása mintha a vendégek egyik védőjének kezéről pattant volna ki, ám a játékvezető nem adott tizenegyest.

Az 57. percben Márkus szép labdával találta meg Benét, aki hét méterről lőtt kapura, de Czirjék megint bravúrral hárított.

A 60. percben Gulyás a félpályánál szabálytalanul szerelte az ellenfél egyik játékosát, amiért sárgalapot kapott. A fővárosiak viszont nem elégedtek meg ennyivel, körbevették Gulyást, hatalmas tumultus alakult ki, Katona próbált elégtételt venni, amiért a játékvezető kiállította.

Az emberelőnyt jól használták ki a veszprémiek, a 67. percben Bognár jobboldali szögletét a jó ütemben érkező Simon fejelte a hálóba, 1:0.

A 70. percben növelte előnyét a VLS: a félpályától indult a veszprémiek szép akciója, Bene vezette jobboldalon a labdát, a felzárkózó Gulyás elé tálalt, akinek beadását a hosszú saroknál remek ütemben érkező Büki gólra váltotta, 2:0.

A folytatásban a bakonyiak visszavettek a tempóból, a fővárosiak kétszer is lövő helyzethez jutottak, ám a próbálkozásaik elkerülték a kaput. Az utolsó említésre méltó esemény a mérkőzés 88. percében történt, amikor Molnár tizennyolc méteres, életerős lövését a vendégek hálóőre szögletre tolta.

A VLS Veszprém közepes színvonalú találkozón megérdemelten tartotta otthon a három pontot és ezzel továbbra is életben tartotta reményeit a bennmaradásra.

 

 

Orbán Tamás: - Nagyon nehéz ellenfelet győztünk le, az első húsz-huszonöt percben kihagytuk a helyzeteinket, de a cserék sikeresen lendítettek a játékunkon. Ezután feljavult a teljesítményünk és a kiállításnak is köszönhetően nyertünk.

Tóth András: - Irtó csalódott vagyok. A pontszerzésben bizakodtam. Nem tudom a megoldást, nem kaptam vissza abból semmit, amit gyakoroltunk, vagy a játékosaim nem értették, mit szeretnék, vagy én vagyok kevés ehhez. Gratulálok a Veszprémnek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!