Sport

2015.07.25. 09:13

Veszprémi Úszó Klub: érmek, csúcsok

Veszprém – A közelmúltban két versenyen is rajtkőre álltak a Veszprémi Úszó Klub versenyzői, és egyéni csúcsokkal, érmekkel zárták azokat.

Heffler Péter

A 4X50-es lány gyorsváltó tagjai - Veisz Dóra-Nyiri Villő-Páll Emma-Hegyháti Zoé - edzőjükkel Balogh Jánossal

A Veszprémi Úszó Klub az elmúlt időszakban két korosztályos országos versenyen is képviselte magát, és remek eredményeket ért el a Balogh János vezette csapat. Előbb Hódmezővásárhelyen az Országos Delfin Bajnokságon ugrottak vízbe a veszprémi klub 2005-2006-ban született versenyzői és hatvannyolc egyesület háromszázharminchat úszója között értek el kimagasló eredményt. Hegyháti Zoé 200 méter gyorson és 400 méter gyorson is a dobogó második fokára állhatott fel, míg bronzérmet szerzett 100 méter gyorson és ötödik lett 50 méter gyorson, valamint 50 méter háton is. Ezt még megtoldotta egy hatodik helyezéssel 200 méter vegyesen, illetve tagja volt annak a 4x50 méteres gyorsváltónak Nyiri Villő, Páll Emma, Veisz Dóra társaságában, mely éppen lemaradt a dobogóról, és a negyedik helyen csapott célba. A klub hét úszójának remek versenyzésének köszönhetően a Veszprémi Úszó Klub az előkelő tizennyolcadik helyet szerezte meg az egyesületek pontversenyében.A múlt hétvégén rendezett Országos Gyermek Bajnokságon Miskolcon is szépen helytálltak a veszprémiek, ugyanis Mürkli Márton (edzője:Balogh János) új egyesületi csúccsal 1500 méter gyorson a hatodik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!