Sport

2016.05.28. 16:33

Veszprém -Kiel - Általános vélekedés: kettő-hárommal nyerünk

Veszprém - A szombaton a Veszprém Arénánál felállított óriáskivetítőhöz kilátogatott szurkolók optimistán látták az esélyeket, többségük két-három gólos sikert jósolt.

Heffler Péter

A kölni Lanxess Arénában nyilván a THW Kiel – MKB-MVM Veszprém találkozót megelőző órában is már a tető fokára hágott a hangulat, azért az itthonról szurkolók is kitettek magukért. Jóval a kezdés előtt is már több százan gyülekeztek a csarnok mellett felállított kivetítőnél. Az általunk megkérdezettek pedig, ha tízgólos sikert nem is jósoltak, de kitörő optimizmussal tekintettek a négyes döntőre.

– Nem mondom, ha ma nyerünk, akkor zsebben a kupa, mert ilyen szinten nincs könnyű mérkőzés, de szerintem a németeken nehezebb lesz túljutni, mint a Kielce ellen nyerni – mondta a kádártai Segesdi János, akihez hasonlóan Kapai József is a szombati találkozót tartotta rázósabbnak. – Mondhatni „hazai pályán” leszünk, így ha a Kielen túljutunk, akkor nem hiszem, hogy a lengyelek különösebb gondot jelentenének. Egy két-három gólos siker a Kiel ellen a saját csarnokukban, szerintem kellő magabiztosságot is adhat a folytatásra – tette hozzá a gyulafirátóti szurkoló.

Kettő-három gólos sikerben bízott a balatonfűzfői Székely Péter és a veszprémi Nagy Attila is, akik közül utóbbi a találkozó előtt csak attól tartott, hogyha a veszprémiek ki is harcolják az aranymeccset, túl sokat kivehet belőlük egy ekkora ütközet.

– Ha ma nyernénk, elvileg nem jelenthetne gondot a vasárnapi mérkőzés, de borzasztó nehéz lesz a Kielnél kiharcolni a döntőbe jutást – vélekedett Székely Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!