Sport

2017.05.29. 19:28

Vereség idegenben - Az 1. FCV ezúttal sem tudta legyőzni a dunaújvárosiakat

DUNAÚJVÁROS, VESZPRÉM - Ezúttal sem tudta legyőzni a Dunaferr csapatát az 1. FC Veszprém a futsal NB I-ben. Két forduló maradt hátra a felsőházi rájátszásból.

Horváth Gábor

Dunaferr-1. FCV 3:1 (2:1)

Dunaújváros. V.: Deme, Juhász, Tihanyi. Dunaferr: Revaland - Horváth N., Németh P., Klacsák, Fekete. Csere: Rigó, Schrancz, Fridrich, Németh T., Gorjánácz, Varga, Csányi, Józsa, Hosszú. Edző: Fehér Zsolt.

1. Futsal Club Veszprém: Schmidmajer - Tatai, Gulyás, Boromisza G., Boromisza D. Csere: Sárdi, Hoffer, Erdősi, Petróczi, Tar, Püspök, Finta. Edző: Madarász János.

A kékmezes veszprémiek az első félidőben még szépítettek, szünet után azonban már nem találtak kapuba Fotó: Ady Géza

A hazaiak a második, a vendégek a negyedik helyről várták az összecsapást a futsal NB I felsőházi rájátszásának nyolcadik körében. A Veszprémnek volt törleszteni valója riválisával szemben, ebben a szezonban még nem tudott nyerni ellene, ráadásul legutóbb, már a rájátszásban fájó, nagyarányú (4:9) vereséget szenvedett a Duna-partiaktól hazai környezetben.

A siker azért is lett volna különösen értékes a vendégeknek, mert a bakonyi csapat még nem adta a bronzéremért folytatott harcot, sőt egy újvárosi bravúrral igazán jó pozícióba kerülhetett az együttes.

A hazaiak kezdtek jobban, a veszprémi meccsen brillírozó Fekete ezúttal is eredményes volt az 1. FCV ellen, 4. perc: 1:0.

A vendégcsapat rákapcsolt és egyenlíthetett volna, de több nagy helyzet is kimaradt, egyszer pedig a kapufát találták el a bakonyiak.

A másik oldalon újabb találat született, a 15. percben Horváth Norbert növelte az előnyt, 2:0.

Ezúttal azonban nem késett sokáig a válasz, a Veszprém 5 a 4 elleni játékra váltott, ez pedig eredményesnek bizonyult, Finta szépített, 17. perc: 2:1.

Az első játékrészt követően tehát teljesen nyílt volt a csata. Sok találat nem esett, így fontos volt, ki szerzi a következő gólt. Ez sajnos a Dunaferrnek jött össze, a 28. percben Hosszú szerencsés körülmények között juttatta a hálóba a labdát, 3:1.

Innen már nem volt visszaút a veszprémieknek, akik nem tudtak bravúrpontot, pontokat hozni. Mivel a harmadik helyen álló Berettyóújfalu nyert, hat pontra nőtt a különbség a két csapat között. Két forduló van hátra, s legközelebb (pénteken) az 1. FCV épp az MVFC-Berettyóújfalut fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!