Sport

2017.07.08. 07:40

Új világ kezdődik nekik - Interjú Nagy Lászlóval

KÉZILABDA Már egy hónapja tart a szünet, de úgy is mondhatnánk, hogy már csak két hétig pihenhetnek a Telekom Veszprém kézilabdázói, de Nagy László még mindig a fedélzeten van. Mondtam is a világklasszis átlövőnek, hogy kezdünk aggódni érte, hogy fáradtan érkezik majd a roglai edzőtáborba, ahol egy új világ kezdődik neki is.

Donát Tamás

- Semmi szükség az aggodalomra, akár már holnap is kezdődhet a felkészülés, fizikálisan teljesen rendben vagyok, és bár a látszat néha csal, pihenni, regenerálódni is tudok, annak ellenére, hogy valóban szeretett sportágammal foglalkozom aktívan a szünetben is - nyugtatta meg a szurkolókat Nagy László. - Nekem ugyanis a gyerekekkel való foglalkozás és a folyamatos, sportággal való kapcsolatom valóban újratölti az akkumulátorokat. Én így is tudok pihenni. De emellett elvégzem azt a futómennyiséget is, ami szükséges ahhoz, hogy megfelelő állapotban maradjak.

- És a sok utazás, a pályára lépések nem fárasztóak?

- Akik nyaralni mennek, szintén utaznak. Ez ezzel jár. De nekem inkább megtiszteltetés volt, mint fáradság a világválogatottban való részvétel Csehországban, ahol Momir Ilic is ott volt. Az egy gálamérkőzés volt, ahol nem az eredmény számított. A Kis-Antillákon pedig Didier Dinart jótékonysági meghívásának tettünk eleget, ahol a kézilabdázást népszerűsítettük. Ott volt velem a családom is, maradt idő a pihenésre is. Ráadásul Spanyolországba is velük megyek, amint befejeződik a kézitábor. Úgyhogy minden rendben lesz a rajtra, amely a szokásoknak megfelelően a csapatorvos, dr. Sydó Tibor rendelőjében kezdődik a futópadon. Ott mindig minden kiderül.

- Szeged, Barcelona és az eddig eltöltött öt veszprémi év után új fejezet, új stílusú munka vár a csapatra. Felkészült a várható változásokra?

- Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a megszokott spanyol iskolát felváltja egy másik stílus, amelyhez alkalmazkodni kell. Én készen állok az új kihívásokra. Bár még személyes találkozás nem volt Vranjes mesterrel, a csapat tagjai már kapják tőle az információkat a Facebook-csoportban.

A veszprémi klasszis, Nagy László elmondása szerint a gyerekekkel való foglalkozás és a folyamatos, sportággal való kapcsolata valóban újratölti az akkumulátorait Fotó: Penovác Károly

- Ahogy a bemutatkozáskor mondta Ljubomir Vranjes, tervei szerint egy a Flensburghoz hasonló rohanós és egy taktikusabb összeállítású csapatot is tervez kialakítani a rendelkezésre álló keretből. Lehetségesnek tűnik ez a kettősség?

- Erre ő tudja a választ. Ami biztos, hogy egy rakkolósabb, sokat és gyorsan futó csapat volt az övé. Nagy valószínűséggel a Bundesligában alkalmazott taktikai elemek itt is előtérbe kerülhetnek.

- Bár javában tart a szünet, azért biztosan néznek televíziót és olvasnak újságot a játékosok. Hogyan élik meg a tulajdonosváltás izgalmait?

- A címek olvasásáig eljutok a neten, de megnyitni csak ritkán szoktam az írásokat. Csapatunkban nagyon sok a külföldi kézilabdázó, de alig hiszem, hogy ők érzékelnének ebből valamit. Ha csak nincs a világhálón angolul is a hírekből a nálunk történtekből. Egyébként nekünk meg ezzel nem kell foglalkoznunk. A csapatnak, a játékosoknak a pályán van feladatuk. Azt kell a lehető legsikeresebben, legjobban megoldanunk. Meggyőződésem, hogy továbbra is jó kezekben vagyunk, biztonságban kézilabdázhatunk az újabb veszprémi sikerekért. Én már várom, hogy újra tétmeccseket játszhassunk.

Nagy Lászlót még kétéves szerződés köti a Telekom Veszprémhez. Ő továbbra is meghatározó, kulcsjátékosa lesz a bajnokcsapatnak. De még a magyar válogatottban is óriási szükség van a játékára. Ahol szintén Ljubomir Vranjes a mester három évig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!