Sport

2017.05.21. 13:52

Telekom U23: Egy gólon múlt a bronzérem

Veszprém – Nem volt elég, hogy öt gólos sikert aratott a Telekom Veszprém U23-as alakulata a PLER KC ellen, mert idegenben lőtt több góllal, végül a fővárosi alakulat szerezte meg a férfi kézilabda NB I/B-ben a bronzérmet.

B. Virág Rita

Telekom U23-PLER KC 33:28 (16:16)

Veszprém, 250 néző. V.: Natkai, Szalay. Telekom Veszprém U23: Borbély – Gyene 7, Tóth A. 8 (2), Szeitl, Szita 8, Ubornyák 4, Molnár B. 1. Csere: Nagy B. (kapus), Bábos 2, Ernei 2, Hanák, Kristóf 1, Schmid 1, Süle, Szakály 2, Petróczi. Edző: Tombor Csaba, Rapatyi Tamás. PLER KC: Kránitz – Vízler 1 (1), Nagy Sz. 6, Tóth P. 2, Horváth D. 5, Farkas 1, Gigler 3. Csere: Tóth N. (kapus), Keresztes 3, Ferencz 2, Zelei 2, Apró, Bordács, Konkoly, Sinkovits, Farkas 1, Vízi 3. Edző: Kovács Mihály.

Kiállítások: 16, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2.

A férfi kézilabda NB I/B-ben hat góllal kellett nyernie a Telekom Veszprém U23-nak, hogy fel tudjon lépni a dobogóra és a PLER KC-t visszaszorítsa a negyedik helyre.

Gyene lerohanásával indult a rangadó, majd rögvest a 4. percben villant a piroslap. Farkas a nyakánál fogva lerántotta Szitát, amiért azonnal kiállították a játékvezetők.

A veszprémiek 4:2-re megléptek, ám a kellően agresszív PLER szívósan tapadt ellenfelére (9. perc: 5:5). A félidő derekához érve sem változott a játék képe, a hazaiak egy-két gólos előnyt építettek, de a fővárosiak újra és újra kiegyenlítettek. Számszerűsítve: 8:6-ról 8:8 lett az állás, innentől pedig a félidő végéig, fej-fej mellett haladtak a küzdő felek (16:16).

A térfélcserét követően a 36. percben sikerült újra kettővel meglépnie a házigazdáknak (20:18), ám a vendégektől mindig akadt valaki, aki lendíteni tudott egyet a csapatán. A 44. percben tudott először hárommal vezetni a Telekom U23, ám Nagy Sz. bombáival újra szoros lett az állás (26:25). Ekkor hat perc alatt négyet vágott a Veszprém, míg a PLER részéről csak egy válasz érkezett (56. perc: 30:26). Többször volt esélye a fiataloknak, hogy ötre hizlalja a különbséget, sajnos azonban a PLER vagy jól védekezett, vagy a kapus védett bravúrral. Úgy tűnt, az 59. percben Nagy Sz. találata végképp szertefoszlatta a bakonyi reményeket, amikor Tóth Attila labdát csent, és indításából Ernei volt eredményes, majd a középkezdés után is sikerült labdát szerezni, amit Schmid értékesített (33:28). A végén még Bordács könyöklése borzolta a kedélyeket, amiért a játékvezetők nemcsak piros-, hanem kék lappal is megjutalmazták. Sajnos a bronzot jelentő hatodik gólra nem maradt idő, ám így is mosolyogva és elégedetten fejezték be a veszprémiek a mérkőzést, akik fergeteges tavaszt futottak, és a kieső zóna határáról kapaszkodtak fel egészen a negyedik helyig.

Tombor Csaba: - Nem vagyunk csalódottak, hiszen ebben a szezonban, és ez főleg tavasszal látszott, rengeteget fejlődtünk. Tizennégy ponttal többet szereztünk, mint tavaly. Mindez azonban nemcsak a mi érdemünk, Joseph (Joseph Espar Moya a Telekom Veszprém nagycsapatának másodedzője – a szerző.) is rengeteget segített nekünk. Gratulálok a srácoknak. Kevésen múlt az érem. Úgy gondolom, a fiúk férfivá érettek ebben az idényben. A távozóknak további sok sikert kívánok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!