Sport

2017.02.11. 18:16

Telekom: csalódást keltő vereség – veszélyben a harmadik hely!

Veszprém – Nagy László csúcsteljesítménye kevés volt a Barcelona elleni rangadón. A Telekom Veszprém a PSG után a katalánoktól is kikapott hazai pályán. Veszélyben a harmadik hely!

B. Virág Rita

Telekom Veszprém-Barcelona 22:25 (14:13)

Veszprém, 5000 néző. V.: Nikolic, Stojkovic (szerbek). Telekom Veszprém: Mikler – Gajic 6 (2), Sulic 2, Nagy 6, Schuch, Terzic, Iváncsik. Csere: Alilovic (kapus), Chema 3, Ilic 2 (1), Ugalde 1, Lékai 1, Gulyás, Nilsson, Marguc 1. Edző: Javier Sabate. FC Barcelona Lassa: Perez de Vargas – Tomas 3, Mem 2, Entrerrios 2, Sorhaindo, Jallouz 3, Rivera 5 (2). Csere: Ristovski (kapus), Morros, Andersson 4, Jicha, Syprzak 2, Lazarov 2, Nguessan 2, Nöddesbo. Edző: Javier Pascual.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 5/3, ill. 2/2.

Csúcsrangadóval tért vissza a Bajnokok Ligája a Telekom Veszprém férfi kézilabda együttes számára. A csoportjában a harmadik helyre hajtó magyar bajnok legutoljára a Silkeborggal találkozott még decemberben, most pedig a listavezető Barcelona-Lassa látogatott a Veszprém Arénába.

Mindenki megkönnyebbüléssel fogadta, hogy a hazaiak csapatkapitánya, Nagy László felépült bokasérüléséből, Javier Sabate vezetőedző viszont éppen sérülés miatt kihagyta a keretből Aron Palmarssont, és nem nevezte sem Marko Kopljart, sem Ancsin Gábort. Vagyis a jobbátlövő posztján magára maradt a Barcelonával kétszer is BL-győzelmet ünneplő Nagy.

Az idei negyven éves jubileum alkalmából, a Barcelona elleni meccslabdát Putics Jenő, az egykori Veszprémi Építők legendás alakja helyezte el a kezdőkörben.

A szurkolók piros-fehér élőképpel készültek, 1977-es számot jelenítették meg, a veszprémi klub alapításának évszámát.

A játékosok a kezdés előtt labdákat dobáltak ki a drukkereknek kedveskedve.

Mikler védésével indult a rangadó, amit az Európai Kézilabda Szövetség is a hét meccsének titulált. Sőt, a következő katalán akciónál kétszer is a labda útját állta a veszprémi hálóőr. Az első gólra az 5. percig kellett várni, Tomas volt eredményes. A túloldalon Perez de Vargas szintén jól teljesített, ám Nagy átlövésére reagálni sem tudott. Jallouz szerezte vissza a vezetést a Barcelonának, de Nagy újra egyenlített. A 8. perc végén először vezetett a Telekom: lépéshiba után indult meg Terzic, az akciót Chema fejezte be (3:2). Mikler továbbra is eksztázisban teljesített, Gajic robogott végig az indítással.

A 10. percben emberhátrányba került a Veszprém, Terzic ült le két percre, Rivera azonnal élt a lehetőséggel. Ilic vágott be egy kipattanót, majd Gajic hagyott ki remek lehetőséget, a túloldalon viszont Rivera nem tette meg ezt a szívességet (6:5). Nagy ihletett formában kézilabdázott, a 13. percben már négynél járt, állandósult a két gólos veszprémi fór.

Lékai érkezésével sokkal veszélyesebbé vált a Telekom támadó játéka, az irányító hetest harcolt ki, gólt szerzett, a másik oldalon Jallouz tartotta meccsben övéit (19. perc: 9:7).

Nagy kiállítása nem jött jókor, Tomas szépített, de Gulyás és Gajic sikeresen pótolták, utóbbi kétszer is kipókhálózta Perez de Vargas kapuját. A Barcelona találatainak számát Syprzak szaporította (24. perc: 11:10). Miklert ki kell emelni, amit lehetett megfogott, Tomast azonban nem lehetett elbizonytalanítani.

Eladott hazai labdát követően újra egyenlő állt az eredményjelzőn, Jicha kiállításával viszont kettős előnyben játszhatott 50 másodpercig a Telekom. Gajic hetest rontott, Andersson pedig begyötörte a labdát Mikler kapujába (12:13). Gajic javított, aztán Nagy próbálkozása pattant be Perez de Vargasról, így minimális előnnyel mehetett szünetre a Veszprém.

Morros vitte le Chemát iponnal, amit ezúttal két perces büntetéssel jutalmaztak a játékvezetők. Ilic könnyedén vágta a megítélt hétméterest (15:13). Sulic lábbal ért a labdához, őt is kiszórták a sípmesterek, a kiállítás lejártakor Nguessan szépített (15:14).

Óriási harc zajlott minden labdáért, fantasztikus volt az iram és kőkeményen védekezett mindkét alakulat. Miklernek különösen sokat köszönhetett a Telekom, azonban a Barcolnát nem lehetett leszakítani. Ilic nem érezte a kaput, egy hétméterest is elvétett, Rivera ellenben nem. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a Veszprém minden tudását latba vetve igyekezett, a Barcelona azonban a Lazarov duplájával átvette a vezetést (42. perc: 17:18).

Sulicot másodszor is kiküldték két percre, s mintha gödörbe került volna a Telekom, Nagy egyenlítése után három katalán gólt is feljegyezhettünk, és persze Sabate edző azonnal időt is kért (47. perc: 18:21). Ristovski kétszer is megfogta Gajic próbálkozását, és a közönség „Ébresztő"-t kiáltott. A Barcelona is hibázott, ám a Veszprém nem tudott közelebb férkőzni, mert például Gajic harmadszor is rontott. Entrerrios találatát követően Alilovic érkezett a hazai kapuba.

Nyolc perces gólcsendet tört meg Chema (53. perc: 19:22), sajnos Andersson válasza azonnal érkezett. Chema tekergett újra végig a Barca kapujáig, hét perccel a vége előtt zúgott a „Harcoljatok! Harcoljatok!" rigmus.

Chema harcolt ki két percet, Sorhaindo ült le a padra, ám egyedül Nagy próbálkozott, a társak nem nőttek fel hozzá. Sajnos nagyon hiányoztak az átlövések, gyakorlatilag a csapatkapitányon kívül senki sem tüzelt messziről.

Védekezést váltott a Telekom, azonban Anderssont ez sem hatotta meg (56. perc: 20:24). Ugalde használta ki a kettős előnyt. Ristovski nagyokat védett, Alilovic is igyekezett, de már érezhető volt, hogy ez a hajó elment. Gajic szépített hetesből (22:24), s miután Ugalde Ristovskiba dobta a helyzetét, így mindenki elkönyvelte a vereséget. Entrerrios adta meg a kegyelemdöfést a Telekomnak.

Javier Sabate: - Elég jól játszottunk az első félidőben, sokat futottunk és jól teljesítettünk. Mikler jól védett. A másodikban, úgy vélem, nem tudtuk tartani ezt a szintet. A szezon elejétől sérült Palmarsson, és Sliskovic, ezért Nagy Lászlót és Ilicet nem tudjuk tehermentesíteni. Szerintem a mérkőzés kulcsa Ristovski teljesítménye volt, aki fantasztikusan védett, megfogott mindent, amit csak lehetett.

Mikler Roland: - Külön ki kell emelnem Ristovskit. Ha egy kapus ilyen napot fog ki, mint ma ő, akkor nagy rutinnal rendelkező világsztárokat is el tud bizonytalanítani. Emberfeletti volt, amit ő nyújtott ma. Úgy érzem, ma a két csapat között Ristovski jelentette a különbséget.

Javier Pascual: - Hihetetlen ebben az arénában játszani, egyáltalán nem könnyű itt nyerni. Különösen büszke vagyok a csapatomra, az első félidőben Veszprém sok problémát okozott, főleg a gyors indításaival. A szünet után azonban kezünkbe vettük az irányítást, felerősödött a védelmünk. Tisztában vagyunk vele, hogy Veszprémben több kulcsjátékos is sérült, és ezt igyekeztünk kihasználni. Boldogok vagyunk a két ponttal és szeretnénk megszerezni az első helyet a csoportban.

Viran de Morros: - Nagyszerű munkát végeztünk, az első félidőben keményen küzdöttünk, a veszprémi gyorsindítások sok gondot okoztak, de a másodikban már rendeztük a sorainkat. Fontos győzelmet arattunk, ez nagyon kellett nekünk az első hely megszerzéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!