Sport

2015.07.05. 17:34

Tapolcai párbaj Koreában

Kvangdzsu - Két Veszprém megyei párbajtőröző is pástra lépett vasárnap a Dél-Koreában zajló egyetemi világbajnokságon.

MTI

A 28. Nyári Universiade első versenynapján, szombaton egy Amerikában tanuló diák lett az első magyar érmes: Valkai Ferenc a kardvívók egyéni versenyében végzett harmadikként.

A magyar küldöttség tájékoztatása szerint a 25 éves Valkai francia, japán, majd dél-koreai riválist ütött el a továbbjutástól. Utóbbi ellen ráadásul 12:14-ről fordított, így került az elődöntőbe, ott viszont az orosz junior világbajnok Dmitrij Danyilenko megálljt parancsolt neki 15:6-tal.

Másnap a párbajtőrözőknél két Veszprém megyei sportoló is érdekelt volt. File Mátyás a legjobb 16 közé jutott, ahol épp klubtársával,Hanczvikkel Márkkal hozta össze a sors(olás).

Hanczvikkel Márk klubtársát legyőzte, de végül nem sikerült érmet szereznie
Fotó: archív

A tapolcai háziversenyt (mindketten az Sz-L Bau Balaton Vívóklub versenyzői) Hanczvikkel nyerte, aki a folytatásban hatalmas csatát vívott, de nem sikerült elődöntőbe kerülnie.

A junior világbajnok Berta Dánielnek igen, ő végül bronzérmet szerzett. A negyedik magyar, Peterdi András még a 64 között búcsúzott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!