Sport

2016.07.18. 18:45

Szőlőcukor és víz - Veszprémben edz a futsalválogatott az Eb-re

Veszprém - A Hevesi Tamás vezette cukorbeteg-futsalválogatott Veszprémben készül a szarajevói Európa-bajnokságra.

Piltman-Horváth Barbara

A cukorbeteg fiatalokból álló válogatott hatalmas sikereket ért el rövid fennállása óta. 2012-ben verbuválták össze az első csapatot, majd mindjárt 2013-ban be is zsebelték az Európa-bajnoki címet, a következő két évben pedig ezüstérmet szereztek a korábban a nőket edző, egyébként szintén diabéteszes Hevesi Tamással.

Hevesi Tamás (pirosban) szövetségi kapitány tart eligazítást a válogatottnak, kezdik a felkészülést Fotó: Penovác Károly

- Négy éve dolgozom velük, nem volt kérdés számomra, hogy elvállaljam-e ezt a feladatot - mondta a szövetségi kapitány. - Büszke vagyok a fiúkra, de azt el kell mondanom, ugyan még 12-en vannak itt, de sajnos csak tízen jöhetnek majd velünk a szarajevói Eb-re.

Hevesi elmondta, sokban nem különbözik a cukorbetegek edzése a többiekétől, viszont nagyon odafigyelnek arra, hogy edzés előtt, közben és után mérjék a játékosok cukorszintjét. - Volt már olyan, hogy valaki rosszul lett tréning közben, például azt vettük észre, hogy a kapus leült a gólvonalra. Azt szoktam mondani a játékosaimnak, hogy inkább edzés előtt emeljék meg kicsit jobban a vércukorszintjüket, természetesen nem drasztikus mértékben, hogy legyen hova lezuhannia, mozgás közben óhatatlan a visszaesés. Szőlőcukor és víz sosem hiányzik az edzésen.

 

Az Eb-n nagy mumus a csapatnak Románia, akiket még sosem sikerült megverni, de a horvátok, a portugálok is megnehezíthetik a dolgukat. A legnagyobb előnye a bosnyák válogatottnak van, akik hazai pályán szerepelnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!