Sport

2017.04.04. 13:15

Magyar győzelem a Spartan Race veszprémi futamán

Veszprém - Magyar siker született a Spartan Race veszprémi futamán, amelynek a Betekints-völgy és a Gulya-domb adott otthont.

Horváth Gábor

A Veszprém Spartan Sprint elnevezésű speciális akadályversenyen közel hétezren álltak rajthoz.

A rendkívül népszerű megmérettetés pályáját napokig építették a szervezők, akik alaposan kitettek magukért. A verseny központja a Betekints-völgyben volt. A rajtot követően (a résztvevők 250 fős csoportokban indultak) a "spártaiakat" egyből felterelték a Gulya-domb meredek lejtőjén, s a hét kilométer hosszú útvonalon összesen 22 akadály várta a vállalkozó kedvű versenyzőket.

A 164 méteres szintemelkedés nem könnyítette meg a futamot, amelynek a leglátványosabb része talán a befutó volt. A hajrában a Séd-patak mellett a tóban is megmártóztak az indulók, akik a rengeteg néző éljenzése közepette értek célba a völgyben. A leggyorsabban Tóth Ádám teljesítette a futamot, s az első tíz helyezett az elképesztő 40 percen belül futotta le a távot és egyben küzdötte le az akadályokat.

A budapesti Tóth Ádám teljesítette leggyorsabban az iszonyatosan kemény futamot Fotó: Penovác Károly

A második helyen a cseh Tomas Tvrdik, a harmadikon a szlovák Peter Ziska végzett.

Megyénk legjobbjainak sem kellett szégyenkezniük, a veszprémi Gyömrei Máté (0:41:44-es időt futott) tizenhatodik lett, a balatonfüredi Ulrich Balázs (0:42:23) a huszadik helyen zárt. Szekeres Tamás (Veszprém, 0:43:57) a 25., Strommer László (Nagyvázsony, 0:44:29) a 30. abszolút pozíció megszerzésével büszkélkedhet. Meg kell említeni a veszprémi Csörnyei Zsófiát, aki 0:49:23-as idővel a hölgyek között a harmadik legjobb lett.

Természetesen az óriásrendezvény nyomai jól láthatóak voltak az eseményt követően, hiszen a Betekints-völgy nem mindennap kap több ezer fős terhelést. A Spartan Race szervezőinek ugyanakkor feladata a környezet helyreállítása a károsodott területeken. A
pálya és kiegészítőinek bontása, illetve a szemét összeszedése volt az első intézkedés, a természeti károk felmérése is megtörtént, hamarosan elkezdődik a helyreállítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!