Sport

2017.04.19. 18:10

Sorsdöntő derbi - Kemény csatára készül a BKSE

Balatonfüred - A szezon egyik legfontosabb mérkőzése előtt áll a Balatonfüredi KSE, amely, ha nyer, jó eséllyel pályázik a negyedik hely megszerzésére.

Horváth Gábor

Szokatlan időpontban, pénteken délután négy órakor lép pályára a Balatonfüredi KSE ezen a héten a férfi kézilabda NB I-ben.

A fürediek ellenfele a CYEB Budakalász lesz, s lehet, hogy a párosítás elsőre nem hangzik izgalmasnak, azonban nagyon is fontos és érdekes találkozóról van szó.

A két csapat egyaránt 27 ponttal áll a tabellán (a BKSE az ötödik, a Budakalász a hatodik), s aki nyer, annak (a másik lerázása mellett) jó esélye van befogni a jelenleg 28 ponttal negyedik Csurgói KK-t. (A hét kezdőmeccse, a Tatabánya-Csurgó bajnoki ma lapzártánk után ért véget.)

A Balaton-partiak legutóbb épp a csurgóiakat fektették kát vállra, nem is akárhogyan, tartalékos csapattal, idegenben bizonyultak jobbnak (18:22) a nagy vetélytársnál.

A Balaton-partiaknál Stanislav Kasparek sem teljesen egészséges, de bíznak a légiós játékában
Fotó: Balogh Ákos

- Óriásit küzdve fontos sikert arattunk - tekintett vissza a két héttel ezelőtti derbire Csoknyai István, a BKSE szakvezetője, aki megdicsérte csapatát, külön kiemelve a fiatalok (Déber, Szilágyi, Andó, Kiss) teljesítményét, hozzáállását.

- Nagyon felértékelődött a Budakalász elleni találkozó jelentősége, ez most igazi derbi, amolyan "mindent vagy semmit" meccs. Ha sikerül nyernünk, versenyben vagyunk a negyedik helyért, ha kikapunk, az ötödik is veszélybe kerül. Stabil védekezésre és jó kapusteljesítményre lesz szükségünk a rutinos, minőségi kerettel rendelkező vendégek ellen.

Tudom, az időpont nem a legkedvezőbb, de mindenképpen szeretnénk szurkolóink segítségét kérni, nagyon nehéz feladat áll előttünk - mondta az edző, aki Fazekas Nándorra, Zdolik Bencére és Yuri Semenovra biztosan nem számíthat. A felsoroltakon kívül többen is szenvednek kisebb-nagyobb sérüléssel, de ahogyan Csoknyai István fogalmazott: "akinek nincs szakadása vagy törése, azt ösz-szedrótozzuk péntekre".

A Budakalász elleni meccs után a Füred a Tatabányát fogadja (május 11.), majd a Mol-Pick Szeged vendégeként zárja (május 13.) a 2016/2017-es szezont. A Budakalász a Mezőkövesdet fogadja és Tatabányára látogat a hátralévő időszakban, a csurgóiak (a mai tatabányai kirándulásuk után) Veszprémbe, majd Gyöngyösre utaznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!