Sport

2016.01.16. 12:46

PVSK-Pápa: Öt perc alatt hármat dobtak és tizenhetet kaptak

Hiába vezetett és játszott jól 35 percen keresztül a Concordia Motax KC Pápa a PVSK otthonában, mert ezután teljesen szétesett a csapat játéka és nem várt vereséget szenvedett a férfi kosárlabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

PVSK-Pápa 67:63 (16:19, 13:17, 12:19, 26:8)
Pécs, 100 néző. V.: Lövész, Reisz, Koncsek. PVSK Kronosz Kiadó: Czukor 7/3, Pobgyákunik 10/3, Kővágó-Laska 5, Antóni 17/9, Demeter 19/3. Csere: Berkics 2, Krnjajski 5, Mogyorósi. Edző: Juhász Attila. Concordia Motax KC Pápa: Horváth A. 3, Németh A. 19/15, Szanati 14, Ács 6, Keresztes 12. Csere: Vajda B., Henrik 2, Karagity 2, Kutasi 5/3, Hole. Edző: Vajda József.

Az első negyedben két pécsi kosár után gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a Pápa, és végig vezetve 16:19-re meg is hozta azt.

A folytatásban Keresztes és Ács vezérletével a palánk alatt fölényben lévő vendégek tovább növelték az előnyt, és a félidőben már 29:36-ra vezettek a pápaiak. Ennek a negyednek a krónikájához tartozik még, hogy Szanati fejsérülést szenvedett.

A hosszabb szünetet követően a fiatal Németh ragyogó három pontosaival, valamint Keresztes palánk alatti játékával tovább nőtt a Concordia előnye: 41:55.

Az utolsó felvonásban a pécsiek védekezést váltottak, a  sérült Szanati is hősiesen visszaállt, de lehetett érezni, hogy a Pápa elvesztette ritmusát, míg a vendéglátók belelkesedtek, és megközelítették ellenfelüket (35. perc: 50:60).

A végére a pápaiak teljesen szétestek, a PVSK pedig ezt kihasználva fordított és megnyerte a mérkőzést.

A pápaiak három negyeden keresztül jól játszottak és magabiztosan vezettek, de jó pár kulcsjátékosuk formán kívül teljesített.

Vajda József: - Sajnálom, hogy egy megnyert mérkőzést ajándékoztunk a pécsi csapatnak, de azt tudomásul kell venni, hogy egy mérkőzés negyven percig tart, és végig koncentrálni kell. Sérültjeink kezdenek visszatérni, de játékban még nagyon messze vannak jó formájuktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!