Sport

2017.02.09. 19:25

Pásztor István újra edzősködik - Balatonfüreden kifejezetten jól sikerült a téli felkészülés

Balatonfüred, Veszprém - A hétvégén folytatódik a férfi kézilabda NB I/B-s bajnokság. A tavaszi idény első fordulója előtt a Balatonfüredi KSE U23-as alakulatát és a Veszprémi KKFT-t kérdeztük a célokról.

B. Virág Rita

A Balatonfüredi KSE U23-as alakulata ősszel öt győzelmet és nyolc vereséget ért el, s ezzel most a tizedik helyet foglalja el a táblázaton.

- Jól sikerült a felkészülésünk, úgy vélem, a fiatalok erőben, fejben és a játék sebességében is sokat fejlődtek. Bizakodva várom a tavaszi folytatást, hiszen a srácok előrelépése azt is jelenti, hogy megnőttek a variációs lehetőségeink is - kezdte Kárpáti Krisztián, a BKSE U23-as csapatának szakvezetője, a balatonfüredi klub utánpótlás-szakágvezetője.

A Balatonfüredi KSE vezetőedzője, Kárpáti Krisztián bizakodva várja a tavaszi fordulókat. Úgy fogalmazott, sokat és jól dolgoztak tanítványai, látványosan fejlődtek erőnlétben, játéksebességben, taktikailag egyaránt. A kiesés ellen küzd majd a következő hónapokban a Veszprémi KKFT

A balatoniak vasárnap a feljutásra aspiráló PLER-Budapest gárdájához látogatnak, a találkozó 17.30 órakor kezdődik.

- Azzal a nem titkolt szándékkal utazunk a fővárosba, hogy meglepetést okozzunk. Szombaton játszik a nagy csapat, így azok a fiatalok is velünk tarthatnak vasárnap, akik ott kevesebbet szerepelnek majd. Az egyetlen kérdéses játékos Déber Bence, aki egy elfertőződött csípés miatt a héten még nem tudott edzeni. Bízom benne, hogy rendbe jön, hiszen ő fontos láncszeme a csapatunknak - magyarázta Kárpáti Krisztián, aki kitért arra is, az ősszel több mérkőzést a hajrában bukott el ifista alakulata.

- Legtöbbször olyan együttesek ellen vesztettünk az utolsó pillanatban, amelyek jóval tapasztaltabb kézilabdázókat tudhatnak a soraikban, mint mi. Remélem, ez szép lassan változik, hiszen nagyon sok meccset játszanak a fiaink - közölte.

A Veszprémi KKFT-nél is jó hangulatban várják a vasárnapi ütközetet, amit a negye-dik helyezett Vecsés otthonában tartanak. Éles József, a VKKFT ügyvezetője elmondta, a megnövekedett teendői miatt az edzői feladatokat már nem tudta ellátni, így fél évig Pásztor István és Kovács György közösen oldják meg ezt a feladatot.

Kovács György (balról az első védőjátékos) Pásztor Istvánnal együtt irányítja majd a társaságot
Fotó: Penovác Károly

A Pénzügyőrnél szakmai igazgatói állást is betöltő Pásztor István lapunknak elmondta, fél évre vállalta a felkérést.

- A két klub szoros együttműködésre lépett egymással, így a Pénzügyőrnél nem gördítettek elém akadályt. Kovács Györggyel remekül tudunk együtt dolgozni, s ezt bizonyítja, hogy a téli alapozás is nagyszerűen sikerült. Úgy érzem, szervezettebb lett a védelmünk, támadásban pedig, gyors, tempós kézilab- dát szeretnénk megvalósítani. Nagyon sok tehetséges fiatallal dolgozhatunk együtt, akikre a klub jövőjét is lehet alapozni - fogalmazott az egykori világválogatott.

Vasárnap a tabella negye-dik helyén álló Vecséshez utazik a VKKFT, amely egyelőre a tizenkettedik.

- Minden mérkőzésen a célunk a győzelem, így hét-végén is. Szeretnénk kiharcolni a bennmaradást, és minél előbb meg kell kezdenünk a pontgyűjtést - hangsúlyozta Pásztor edző.

A VKKFT sérültjei, Kreisz Márk, Csirke Balázs és Nicolas Dainese gyógyulása jó úton halad, egy hónap múlva már teljes értékű munkát végezhetnek.

Hat játékost igazolt le a VKKFT

A VKKFT a téli szünetben hat olyan fiatallal erősített, akik az ősszel a Telekom Veszprém utánpótlás-akadémiáján játszottak. A Pásztor-csapatban folytatja: Hári Levente, Szmetán Péter, Éles Benedek, Szép Milán, Szabó Balázs, valamint Bóka Dominik. Visszatért Komlóról Márton Balázs is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!