Sport

2015.07.07. 14:59

Pásztor Bence dobó az aranyért utazik

Veszprém – Útnak indult Tallinba az U23-as atlétikai Európa-bajnokságra kedden a magyar küldöttség, köztük hat veszprémi sportolóval.

B. Virág Rita

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) képviseletében három kalapácsvető és három futó is rajthoz állhat a hétvégi, észtországi utánpótlás Európa-bajnokságon. A hat résztvevő közül Pásztor Bencét mindenképpen ki kell emelnünk. Az ifjú kalapácsvető már 75.76 méternél tart, ami bizony a felnőtt mezőnyben is a nemzetközi szint közepét jelenti.

Zentai Tibor tanítványa már a felkészülés alatt is bizonyította, az olimpiai bajnok Pars Krisztián mögött mára ő a második számú magyar kalapácsvető. Most azzal a nem titkolt szándékkal utazik Tallinba, hogy a dobogó legfelső fokára álljon. Rajta kívül Töreky Balázs is ott lesz a mezőnyben, aki a múlt heti utánpótlás országos bajnokságon, az utolsó dobásával kvalifikálta magát az utazók közé. Fertig Fruzsina célja pedig a nőknél a döntőbe jutás lehet.

A futók közül Kéri Biankától 800 méteren várhatjuk a legtöbbet, aki képes lehet a döntőbe jutásra is, de lehet, hogy ehhez egyéni csúcsot kell futnia. Kiss Gergő Xavér szintén 800 méteren indul, de számára a tapasztalat szerzés a legfőbb feladat, hiszen első évét tölti ebben a korosztályban. Szögi István 5000 méteren mutathatja meg tudását, aki a napokban tért haza az Egyesült Államokból. Reményei szerint, a formájával nem lesz baj és így rajthoz állhat Tallinban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!