Sport

2015.08.27. 16:25

Parádés úszással hatodik Rasovszky Kristóf

Veszprém - Rasovszky Kristóf remek versenyzéssel a hatodik helyen végzett 800 méter gyorson a junior úszók világbajnokságán Szingapúrban.

Heffler Péter

A keddi 400 méter gyors után csütörtökön ismét vízbe ugrott Rasovszky Kristóf, a Balaton Úszó Klub versenyzője a szingapúri junior-világbajnokságon.

Rasovszky Kristóf 8:00,76-tal hatodik lett 800 méter gyorson
Fotó: Balaton Úszó Klub

A tizennyolc esztendős úszó egyik fő számában, a 800 méter gyorson nem is okozott csalódást, és pazar idővel, 8:00,76-tal a hatodik helyen csapott célba. Kristóf így közel négy másodpercet javított a bakui Európa Játékokon úszott időeredményén. Edzője, Szokolai László elmondta, hogy az ifjúsági vb színvonaláról árulkodik, hogy a legnagyobb úszónemzetek, így az Egyesült Államok, Ausztrália, Kína, Oroszország vagy Japán nagy, közel negyvenfős kerettel érkezett Szingapúrba. Ennek megfelelően naponta több ifjúsági világbajnoki csúcs is megdől, vagyis különösen értékes a Balaton Úszó Klub versenyzőjének az eredménye.

Kristóf legközelebb szombaton ugrik vízbe, szintén az egyik fő számának számító 1500 méter gyorson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!