Sport

2017.02.25. 14:15

Öt község sportkedvelői mérték össze tudásukat

Hetedik alkalommal szervezte meg szombaton a település önkormányzata a kistérségi sportnapot.

Tisler Anna

A művelődési házban zajló egész napos programon az idén öt község, Bazsi, Gógánfa, Zalaerdőd, Zalagyömörő és Sümeg-prága sportkedvelői mérték össze tudásukat. A sportnapon, amelyet a rendezvény előtt egy hónappal hirdetnek meg, gyermekek, fiatalok és felnőttek is részt vesznek.

Az idén az asztaliteniszezőket, a sakkozókat és a malmozni szeretőket hívták. Köszöntőjében Illés László, Zalagyömörő polgármestere örömét fejezte ki, hogy a sok régi résztvevő mellett újakkal is találkozik minden évben. A csapatok összetételét sorsolással döntötték el.

A helyi lakos Balla Bence kérdésünkre elmondta, hogy két éve már versenyzett, akkor asztaliteniszben második, csocsóban harmadik helyezést ért el, a sakkot pedig megnyerte. Most unokatestvérével, Balla Márkkal asztaliteniszezett.

Vecsei Bálint korábban már sakkban és asztaliteniszben is versenyzett, az idén Székely András ellenfeleként sakkban kezdett. András ugyancsak régi résztvevője a sportnapnak, ő mindenbe benevez.

A fiataloktól megtudtuk, hogy várták a szombatot, ahol ismerőseikkel, iskolatársaikkal is találkozhattak.

A szervezők mindenkit megvendégeltek, többen ajánlottak fel süteményt vagy pénzt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!