Sport

2015.09.21. 09:09

Ortega távozik Veszprémből! (frissítve)

Veszprém - Elképesztő fordulat: felmondtak hétfőn Carlos Ortega vezetőedzőnek, a MVM Veszprém vezetőedzőjének a gyenge szereplés miatt.

B. Virág Rita

Lapunk úgy tudja, azonnali hatállyal távozik a spanyol tréner a magyar bajnok és kupagyőztes, BL-döntős alakulat éléről. A helyét ideiglenesen eddigi segédje, Javier Sabaté veszi át.

Próbáltuk megtudni az indokokat, de egyelőre a klubvezetés azt a tájékoztatást adta, nem voltak elégedettek az eddig elért eredményekkel, ezért kell távoznia Ortegának.

Fotó: Penovác Károly

Mindenképpen érdekes ez a fordulat, hiszen a kiváló szakember a nyáron hosszabbított szerződést. Az idén két SEHA-Liga meccset játszott a csapat, mindkettőt biztosan nyerte, igaz a hétvégén a csak ikszelt a lengyel Wisla Plock otthonában, úgy, hogy negyven másodperccel a vége előtt még két góllal vezetett.

Nem megerősített információk szerint az egyik legfőbb oka Ortega távozásának, az elbukott Super Globe döntő, ahol a Füchse Berlin ellen nemcsak a nem hivatalos világbajnokságot vesztette el a bakonyi csapat, hanem az ezért járó 110 millió forintot is.

FRISSÍTÉS: Sikerült utolérnünk Kálomista Gábort, az MVM Veszprém társelnökét, aki azt ígérte, délután válaszolni fog minden kérdésünkre.

A vs.hu úgy tudja, hogy Ortega távozásának hátterében az edző és egy játékos konfliktusa állhat.

A klubvezetőket megkérdeztük hétfő reggel arról, hogy Renato Sulic miért nem játszott a Wisla Plock elleni mérkőzésen. Hétfőn reggel a Naplónak azt a választ adták, mert a beálló múlt héten csütörtökön sérültet jelentett, így pénteken, a BL meccs előtti utolsó tréningen már nem is edzett. A megszokott rend szerint, pedig az a játékos, aki a meccs előtti utolsó gyakorláson nem edz, az automatikusan kimarad a keretből. Sulicnak állítólag a háta húzódott meg.

Természetesen máris megkezdődtek a találgatások, ki lehet az utódja Ortegának.

A Handball Montenegro már vasárnap tudott az elbocsájtásról: a montenegrói kézilabdás szakportál már vasárnap este exkluzív hírként közölte, hogy Carlos Ortega vezetőedző szakított a Veszprémmel. A cikkben az áll, Ortega vasárnap elbúcsúzott a játékosoktól, miután a klub vezetői közölték vele, hogy szeretnék megszakítani az együttműködést. Az egyesület vezetői az utóbbi idők gyengébb szereplésére hivatkoztak.

A Handball Montenegro azt írta, Európa egyik leggazdagabb klubjának vezetői két neves és tapasztalt szakemberrel tárgyalnak, hogy ki lesz a végső befutó, az a következő három napban dől majd el.

A német dpa hírügynökség szerint két horvát jelölttel áll tárgyalásban a Veszprém: Lino Cervarral és Slavko Goluzával. Ha a szurkolók óhaját nézzük, legtöbben a franciák világbajnok edzőjét, Claude Onestát látnák legszívesebben a kispadon, de többen a magyar szövetségi kapitányt, Talant Dujshebajevet is Veszprémbe hoznák. A magyar trénerek közül Sótonyi László neve hangzott el a legtöbbször.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!