Átverés

2024.04.27. 19:00

Csalnak még? Hiába udvariasak, nem dőlünk be!

Léteznek mind a közbeszédben, mind pedig hivatalos értesítésekben bizonyos társadalmi formulák, udvariassági szabályok. Akik nagyban csalnak, mások pénzére, adataira utaznak, rájöttek erre és alkalmazzák. De okos magyar embereknél ez a trükk sem jön, ne jöjjön be!

Benkő Péter

Az ismert csomagszállító nevével visszaélő üzenetben – Badacsonytomajon lakó ismerősöm kapta – a lényeg még a régi, a formula már némiképp új. Borzasztó lehet szegény feladónak, mennyi hiányos, pontatlanul megadott címadattal kell nap mint nap megbirkóznia. Ám – jó pár hasonló esetet bemutattunk – jól tudjuk, attól, hogy a link után (melyre véletlenül se kattintsunk!) – udvariasan, szép napot kívánva búcsúznak a „csomagszállítók”, ne sajnáljuk őket, így se dőljünk be álcázott üzenetüknek. Csalnak.

Csalnak még, de a szöveg már kedves. Töröljük az ilyet!
Csalnak még, de a szöveg már kedves. Töröljük az ilyet!
Fotó: Benkő Péter/Napló

Nem ámítás ez, kőkemény csalás udvarias formába öltöztetve. Ne hasson meg senkit az ilyesmi. Mert például nézzük csak a telefonszámot! Magyarországon működő csomagszállító cég ilyen telefonszámot nyilvánvalóan nem használ. Gyanúsan sok a számjegy!

Szép napot – immár tőlünk, a veol.hu csapatától!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában