Sport

2016.08.03. 20:30

Női csapatok éjszaki mérkőzése

Devecser - Nagy öröm eljönni egy ilyen rendezvényre, amelyet első alkalommal rendeztek meg a városban - mondta Császár László, a Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke a szombat esti torna fővédnökeként.

Penk Tímea

A Devecseri Sportegyesület női labdarúgói, Kajdi-Kovács Tímea és Bakos Renáta csapatkapitány már tavaly megálmodta az éjszakai futballmérkőzéseket, ezért a rendezvényt Álomkupának nevezték el. A program megszervezésében jelentős szerepet vállaltak az egyesület tagjai, Horváth Géza, Kovács László és Heizler Gábor szakosztályvezető.

- Első alkalommal nyolc csapatot hívtunk meg próbaképpen, de ha minden jól sikerül, akkor jövőre bővítjük a rendezvényt. Vándorkupánkkal hagyományt szeretnénk teremteni - nyilatkozta a mérkőzések előtt Bakos Renáta. A csapatkapitány sajnálta, hogy sérülése miatt nem tudott játszani.

A devecseri házigazdák a játékosok megvendégeléséről is gondoskodtak, középen Császár László, a rendezvény fővédnöke Fotó: Penk Tímea

A devecseri Álomkupára Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyéből is érkeztek csapatok. A rendezvényt helyi és környékbeli vállalkozások, illetve a sportegyesület támogatta, a vendégeknek szintén felajánlásokból főztek vadpörköltet.

- A megyében szép hagyománya van a női futballnak. Reméljük, hogy a játékosok a gyerekeiket is kihozzák a pályára - mondta Császár László, a torna fővédnöke.

Az Álomkupa nyolc csapata két csoportban játszott körmérkőzéseket 18 perces játékidőben. A torna győztese Kópháza csapata lett, második helyen végzett Zalaapáti, harmadikként a dobogóra állhatott a veszprémi csapat. A torna legjobb kapusának a zalaapáti Csapó Zsófiát, a legjobb játékosnak a vépi Szabó Erikát választották, aki egyben a legjobb góllövő is volt négy eredményes célzással. Az éjszaka szépének a Kópházáról érkező Horváth Mónikát választották.

A hajtós mérkőzések után hajnalig mulattak az Álomkupán szerepelt vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!