Sport

2017.07.11. 17:31

Nemzetközi porondra lépnek - Elfogadták a fürediek nevezését

Indulhat az EHF-kupa 2017/2018-as kiírásában a Balatonfüredi KSE, amely hamarosan elkezdi nyári felkészülését.

Horváth Gábor

A balatonfüredi kézilabdacsapat nevezett az EHF-kupa küzdelmeire, amelyet el is fogadott az európai szövetség. A döntés értelmében a BKSE (a Csurgói KK-hoz hasonlóan) majd a második selejtezőkörben csatlakozik a nemzetközi kupa mezőnyéhez. A Tatabánya és a Budakalász a harmadik fordulótól lesz érdekelt a sorozatban.

A Balatonfüredi KSE nyári felkészülése jövő hétfőn rajtol. A keret teljes, Csoknyai István vezetőedzőnek tehát többfrontos küzdelemre kell megacéloznia csapatát.

A klub fiataljai közül négyen lépnek pályára az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF), az idén Győrben rendezendő esemény július 23-án rajtol.

A magyar válogatottban Gál Dominik, Szász Bálint, Papp Krisztián és Vajda Huba képviseli a füredi színeket a rangos eseményen.

Hamarosan rajtol a junior- világbajnokság is. Gyurka János szövetségi edző keretében ezúttal nincs balatonfüredi, de meg kell említeni, hogy a nemzeti csapat vezére, Győri Mátyás nemrég igazolt át Veszprémbe a Balaton-partiaktól. A kapus Rózsavölgyi Gergely szintén ezen a nyáron távozott a BKSE-től, a folytatásban a váciakat erősítő játékos az előző félidényt kölcsönben Gyöngyösön töltötte.

A július 18-án kezdődő algériai junior vb-n szereplő magyar válogatottba a Telekom Veszprém összesen hét játékost (a már említett Győ-ri mellett Szakály Benedek, Schmid Péter, Ubornyák Dávid, Ligetvári Patrik, Szita Zoltán és Molnár Balázs a keret tagja) ad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!