Sport

2016.07.21. 18:35

Major Veronika harmadszor is junior világbajnok

Suhl/Zalaegerszeg – Szép csendben elutaztak, és szép csendben meg is szerezte élete harmadik junior világbajnoki címét Major Veronika, a Keszthelyi BEFAG LK futócéllövője a sportág jelenleg is zajló világbajnokságán.

Kerkai Attila

Az újdonsült világbajnokot a vb színhelyén, a németországi Suhl-ban értük utol. Nem véletlen a felvezetés, hiszen a zalai sportember valóban minden felhajtás nélkül utazott el a világversenyre. Nem jellemző rá a magamutogatás, pedig van mire büszkének lennie, de erről később. Major Veronika szerda este lélegezhetett fel, amikor a 20+20 lövéses szám végén a kínai Ke Luqi ellen megnyerte az aranycsatát.Major Veronika fárasztó sorozatot zárt le a szerdai vb-fináléval, csütörtökön délelőtt viszont már pihentnek éreztük a friss világbajnok hangját, amikor beszéltünk vele.

- Igazából tényleg csak a szűk környezetem tudta, hogy a világbajnokságra készülök, mert nem szeretem a felhajtást - vallotta be Major Veronika, amikor megjegyeztük neki: így kell meglepetést okozni. - Szeretek szép csendben dolgozni és készülni, és amikor megvan az eredmény, akkor kiállni a nyilvánosság elé. Nem volt egyszerű a versenyem, hiszen kedden, a lassú sorozat után még csak a negyedik helyen álltam. Szerdán egy egészen más gondolkodásmódot választottam amikor újra lőállásba léptem, és sikerült egy olyan sorozatot lőnöm, ami után azonnal az élre kerültem. Ez volt a döntő, s onnan már nem adtam ki a kezemből az irányítást.

A világbajnokság eredményhirdetésén. Persze, hogy az elöl álló Major Veronika mosolya a legszélesebb Fotó: Keczeli Zoltán

Major Veronika ezzel harmadik junior világbajnoki címét szerezte meg - nem mellesleg hatszoros Európa-bajnok is -, de a vb még nem ért véget számára. Pénteken a 40 vegyeslövéses szám következik, amit hasonló kíváncsisággal vár.

- Szeretnék érmet nyerni ebben a számban is, ami ugyanannyira érdekel, mint a másik - tette még hozzá Major Veronika. - A 40 lövéses szám talán még kedvesebb is számomra, hiszen ebben nem lehet tudni, hogy éppen lassú vagy gyors cél bukkan fel, úgyhogy kellően izgalmas is.

A világbajnok edzője Keczeli Zoltán - egyben a magyar küldöttség vezetője is a suhl-i viadalon -, nem győzte dicsérni tanítványát.

- Soha ennyi ország nem vett még részt a vb-n és ennek megfelelően soha ilyen erős mezőny sem jött még össze - állapította meg a Keszthelyi BEFAG LK vezetőedzője, Keczeli Zoltán. - Így, hogy túl vagyunk ezen a szerdai estén, már sokkal könnyebb beszélni róla. Azt láttam Verán, hogy most érett meg, most lett rutinos versenyző. Amikor ő következett a lőállásban, mindenki őt nézte, rá volt kíváncsi, mert nem értik, hogy mi a titka. Olyan érzéke van a lövészethez, ami valóban ritka. Tudja mit kell csinálnia, és azt végre is hajtja, már nem kell gardírozni, önállóan is megoldja a problémákat. De persze ha kéri, ott vagyunk, hogy segítsünk.

Keczeli Zoltánnak, mint a magyar válogatott vezetőjének kemény és feszes a programja, hiszen a magyar csapat valamennyi versenyzője az ő gondjaira van bízva. Azt még elmondta: Keszthelyről nem csak ők ketten utaztak Németországba, hiszen a klubból Nagy Richárd is kijutott a vb-re, aki a juniorok között szerzett tapasztalatokat. A 15 éves fiatalról pedig csak annyit mondott: benne látják az újabb ifjú titánt, aki folytathatja a futócéllövők nagyszerű keszthelyi hagyományait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!