Sport

2017.02.10. 14:15

Nem elég az akarat - szombaton rangadó!

Veszprém - Már hónapokkal ezelőtt elfogytak a jegyek az év leginkább várt Bajnokok Ligája találkozójára. A felfokozott érdeklődés nem hiába, a halálcsoport listavezetőjét, a Barcelona Lassát fogadja a magyar bajnok szombaton 17.30 órától.

B. Virág Rita

Eljött az idő, hogy végre újra egy nagybetűs mérkőzést lássunk a Veszprém Arénában. A Telekom Veszprém-Barcelona Lassa ütközet egy olyan derbi, ami az egész országot lázba hozta. Már hónapok óta lehetetlen jegyet venni a találkozóra, a borsos árak ellenére akár három arénát is meg tudtak volna tölteni az érdeklődők.

Persze szombaton nem elég pusztán az érdeklődés. Ide szurkolók kellenek, hogy a mezőny egyik legjobb formájában lévő katalán gárda ellen győzelembe hajszolják a hazai kedvenceket.

A Telekom vezetőedzője, Javier Sabate (középen) már többször hangsúlyozta, tavasszal sokkal jobban teljesítenek majd, mint az ősszel. A Barcelona elleni BL-rangadó remek lehetőséget nyújt, hogy ezt bebizonyítsák a bakonyiak  Fotó: Penovác Károly

Ugyan a tavasz már bő egy hete tart a veszprémiek számára, de nagy kérdés, valójában milyen formában is vannak Javier Sabate tanítványai. A Metalurg Szkopje, a Ljubuski Izvidac és az Eger ellen ugyanis nem volt szükség kimagasló teljesítményre.

Gasper Marguc, a Telekom jobbszélsője lapunknak elmondta, mindannyian hisznek abban, hogy a tavasz megújulást jelent számukra és maguk mögött tudják hagyni az ősszel látott ingadozó produkciót. A szlovén világbajnoki bronzérmes szerint a csapat már Barcelonában is közel járt a győzelemhez, pedig akkor gyengén kézilabdáztak. Itthon jó játékkal biztosan meg lehet a siker.

A győzelem kiváltképp fontos lenne a magyar bajnoknak, ha szeretné megszerezni a csoport harmadik helyét. A szombatival együtt öt találkozó maradt a BL csoportköréből, és ezeken minimum nyolc pont szükséges ahhoz, hogy a Veszprém elérje a számított pozíciót.

Javier Sabate, az Eger elleni bajnoki után újságírói kérdésre röviden megjegyezte, nem tudja, hogy Aron Palmarsson játszhat-e. Hozzátette, természetesen a sérülés miatt maradt ki, nem egyéb okokból. A sérüléssel bajlódó világklasszis irányító november óta kínlódik, azóta nem jött rendbe.

Azt viszont biztosra vehetjük, hogy Nagy László bokája meggyógyult, és Ivan Sliskovicon kívül mindenki harcra kész.

A katalánok is teljes csapattal érkeznek. A klubtól kapott tájékoztatás szerint pénteken este Budapesten szállnak le, onnan busszal utaznak Veszprémbe. A spanyol módszer szerint a találkozó előtt már nem gyakorolnak, edzésidőpontot nem kértek az arénába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!