Sport

2015.11.22. 16:30

MTE–Balatonfüred: sajnos nem borult a papírforma

Mosonmagyaróvár - Érvényesült a papírforma a labdarúgó NB III utolsó őszi fordulójában, a BFC kikapott, így hét ponttal a 16. helyen telelhet.

B. Virág Rita

MTE–Balatonfüred 2:0 (0:0)
Mosonmagyaróvár, 150 néző. V.: Gaál Ákos. Első Mosonmagyaróvári TE 1904: Boros – Régely, Szénási, Baranyai, Schmatovich – Nagy Á., Galambos, Bezdi (Horváth M.), Darázs (Sárközy) – Laki, Mundi. Edző: Király József.
Balatonfüredi FC: Szabó M. – Aranyi (Cseszneki), Gólya, Böröczky, Emperger (Maka) – Baldauf, Bánhidi, Tóth, Switzer – Rosta (Somodi), Wágner. Edző: Lantai Balázs.
Gól: Horváth M. (62.), Schmatovich (78.).

Az ősz utolsó mérkőzésén nem látszott a két csapat közötti helyezésbeli különbség, kiegyenlített játékot láthattak a kilátogató nézők. A balatonfüredieknek két nagy helyzetük akadt, mindkét alkalommal a kapussal szemben vezethették a labdát, azonban a ziccereket elrontották.

A szünet után szerkezetet váltott a házigazda Mosonmagyaróvár, igyekezett reagálni rá a Balatonfüredi FC, azonban a hazaiak húzása bevált, a 62. percben megszerezték a vezetést: labdát vesztettek a füredi középpályások, a mosonmagyaróváriak ziccerét a védőknek sikerült blokkolni, a lecsorgó labdára Horváth M. csapott le a leggyorsabban és a kapuba vágta a labdát, 1:0.

A 78. percben tovább növelte előnyét az MTE. A hazai támadás végén röviden szabadítottak fel a vendégek, a labdát Schmatovich szerezte meg és nagy erővel a balatoni kapuba lőtt, 2:0.

Jó iramú mérkőzésen a helyzeteivel jobban sáfárkodó Mosonmagyaróvár megérdemelten szerezte meg a három pontot a jól küzdő BFC ellen.

Lantai Balázs: – Ha az elmúlt három mérkőzésből indulok ki, úgy érzem, sokkal több van ebben a csapatban. A bennmaradást megcélozhatjuk tavasszal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!