Sport

2015.05.14. 16:02

Megyefoci - Ajkaiak egymás ellen

A következő labdarúgó megye I-es hétvége nagy kérdése az, hogy tovább menetel-e az újabb bajnoki cím felé az Úrkút, vagy a Devecser feltámad poraiból?

Horváth Gábor

Devecser (4.)–Úrkút (1.): Néhány hónapja úgy tűnt, ez a párosítás lehet a tavasz nagy rangadója, ám reálisan nézve a Devecser már kiszállt a bajnoki címért való küzdelemből.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a meccs ne lenne érdekes, sőt. A címvédő továbbra sem engedhet meg magának botlást, míg a hazaiak a dobogóért hajtanak.

A Devecser előző négy meccsén nem tudott győzni, három döntetlen után legutóbb kikapott a sereghajtó otthonában. Az Úrkút ezzel szemben öt meccset nyert zsinórban, a két csapat között 12 pontosra hízott a különbség.

Cserna Róbert, a Devecser SE szakvezetője: – Lehetne szépíteni, kozmetikázni a dolgot, de a lényeg az, hogy sem a teljesítmény, sem a hozzáállás nem olyan, ami elvárható lenne egy megye I-es csapattól. Ez nagy csalódás nekem. Hetek-hónapok óta nyolc játékosunk sérült, de nem akarok e mögé bújni. Merészebb álmokat szövögettünk, azonban jelenleg a harmadik hely megszerzése tűnik reálisnak. Szeretnénk dobogósok lenni és az önbecsülésünket is helyretenni egy esetleges győzelemmel. Tudjuk, nem lesz egyszerű, kiélezett meccset várok. A két csapatban összesen mintegy húsz ajkai játékos szerepel, mindenki ismer mindenkit. A képességekben nincs különbség, az dönt majd, ki tud jobban koncentrálni.

Vágfalvi Norbert, az Úrkút SK szakvezetője: – Azt gondolom, hogy háromesélyes a szomszédvári rangadó. Szeretnénk jó eredményt elérni, hiszen most következnek az igazán nehéz meccsek. Úgy gondolom, kiélezett lesz a bajnoki hajrá, a sorsunk szerencsére a saját kezünkben van. Jó csapat a Devecser, a játékosok alaposan ismerik egymást. Izgalmas és színvonalas, komoly küzdelmet várunk.

A Balta Gergely (középen) vezette Rátót gyenge tavaszt fut, igaz, szerencséje sincs a csapatnak (Fotó: Penovác Károly)

További párosítások

Herend (16.)–Csetény (8.): A Herend előző két meccsén kikapott és ismét visszacsúszott az utolsó helyre, de a csetényiek sincsenek formában. Szoros is lehet a meccs.

Fűzfői AK (2.)–Sümeg VSE (15.): Igazán már csak a FAK van versenyben az éllovas Úrkúttal, a balatonfűzfőiek hátránya négy pont, így nem hibázhatnak. A Sümegnek papíron nincs sok esélye, igaz, ez a múlt héten is így volt a Devecser ellen.

Várpalotai BSK (11.)–Ajka Kristály (6.): A VBSK teljesítménye hullámzó, míg az Ajka Kristály előző két meccsét kapott gól nélkül húzta be. A vendégek tűnnek esélyesebbnek.

Péti MTE (5.)–Alsóörs (9.): A Péti MTE három igen fontos győzelemmel tudatta, hogy igényt tart a dobogóra. A hazaiak bizonyára motiváltabbak lesznek, mint a középmezőny közepén álló Balaton-partiak.

Balatonalmádi (7.)–Tapolca (12.): Az Almádi remek formában van, hat meccset vívott meg veretlenül, s ebből csak egyszer nem nyert. A Tapolca épp ellenkezőleg, utóbbi hét találkozójából csak egyszer tudott nyerni, a múlt héten pedig beleszaladt a pofonba Úrkúton.

Ugod (13.)–Öskü (3.): A papírforma a vendégek mellett szól, ám az ugodiak nem szokták könnyedén adni a bőrüket és a pontokat. Főképp hazai pályán nem.

Gyulafirátót (10.)–Peremarton (14.): A rátótiak igazi mélyrepülésben vannak, előző négy meccsüket elvesztették, és előtte sem gyűjtögették szorgosan a pontokat, az első tavaszi kör óta nem nyertek. A peremartoniak harcolnak, küzdenek, de idegenben ez általában nem szokott eredményt hozni.

 

Két meccs vasárnap, hat szombaton

A labdarúgó megyei első osztály 27. fordulójának nyolc párosítása közül hatot szombaton rendeznek meg. Az ugodi és a gyulafirátóti mérkőzéseket vasárnap játsszák. Az egységes kezdési időpont 16.30. A mostanit követő hétvégén dupla fordulót teljesítenek a mezőny együttesei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!