Sport

2017.05.01. 17:28

Megye II - Ezúttal az Antalfa botlott, jó meccset hozott a vaszari búcsú

Megyei körkép – Ismét változás történt az élen az MTD Hungária megye II-es labdarúgó-bajnokságban. A Szentantalfa, hiába vezetett már a második percben, nem tudott nyerni. Az izgalmas meccset játszó Ősi viszont igen.

Horváth Gábor

Herend-Szentantalfa

1:1 (1:1)

Herend. Jv.: Pilinger K. Herendi Porcelán SK: Kurek - Magasházi, Gábriel, Giron, Sóskuthy Z. (Várszegi), Csapai (Nagy M.), Králl, Meleg, Sóskuthy B., Teimayer, Jugovits (Bachstetter).

Szentantalfa NVSE: Móró - Süveges, Borda, Lele, Dombi, Szigeti, Molnár E., Csillag, Molnár K. (Péringer), Nagy Zs., Varga P. (Borbély, Szarka).

Gólszerzők: Teimayer, ill. Szigeti.

Kiállítva: Várszegi (90.).

 

Peremarton-Tapolca

4:0 (1:0)

Peremarton, 50 néző. Jv.: Kozma T. Peremarton SC Berhida: Bereczky - Varga R., Szabó B., Fülöp D. (Nagy Cs.), Szabó Z., Dufek (András Zs.), Barthalos (Fülöp T.), Szabó A. (Jónás), András Sz., András N. (Hardi), Csejtei. Tapolca: Schmidhoffer - Ékes, Horváth Á., Péter, Szám, Bardon, Dobján, Pölczmann, Hadnagy, Ladányi.

Gólszerzők: Dufek (3), Jónás.

A gyengén játszó hazai csapat simán nyert a tíz emberrel felálló vendégek ellen.

Jók: Dufek, Fülöp .,T ill. Schmidhoffer.

Tudósított: Karáth Szabolcs

 

A csíkos mezes Peremartonnak nem okozott gondot a létszámhiányos Tapolca legyőzése
Fotó: Stiger Ádám


Nemesszalók-BSC

7:1 (4:0)

Nemesszalók. Jv.: Nagy J. Egyetértés SE Nemesszalók: Kocsi - Lőrincz, Szalóki (Talabér B.), Horváth B., Orsós, Kocsis (Rózsás), Nagy J., Talabér T., Sántha (Ágoston), Pereznyák (Balazatics), Horváth M. Balatonkenese SC: Molnár B. - Hegyi, Nagy G., Polgár, Horák, Bódig, Kiskó, Hatos (Kövér), Király (Horváth M.), Szalai, Jónás.

Gólszerzők: Nagy J. (3), Orsós (2), Pereznyák, Kocsis, ill. Szalai.

 

Vaszar SE-Pápateszér

2:2 (1:0)

Vaszar, 150 néző. Jv.: Hegedűs I. Vaszar Se: Hetyei - Nagy Zs. (Szakács), Varga A., Füredi, Vágenhoffer, Sári, Császár (Zanati), Boldis, Mayer, Weibl (Bánhalmi), Sör. Pápateszéri SE: Soós - Völfinger R., Szalóky, Lisztes Zs., Ilkó, Tóth A. (Lisztes J.), Szalay, Lukács (Mátyás), Márkus, Birkás, Varga T.

Gólszerzők: Bánhalmi, Füredi, ill. Birkás, Ilkó.

Már-már a régi idők vaszari fociját idézte a helyi búcsú alkalmából kilátogató nagy számú nézősereg. A nagy múltra visszatekintő párharc előtt a hazai csapat természetesen nagyon vágyott a győzelemre, azonban a pápateszériek nagyobb önbizalommal várhatták a mérkőzést. A meccs elején azonban Füredi egy szép akció végén megszerezte a vezetést a hazaiaknak, az előnyt Sör növelhette volna tovább még az első félidőben, ám a vaszari támadó ordító helyzetben hibázott. A második félidő elején aztán a teszériek büntettek, Ilkó egalizált, majd büntetőhöz jutottak a vendégek egy kétes szituációt követően. A hazaiak rutinos hálóőre, az évtizedek óta a portás szerepét betöltő Hetyei bravúros mozdulattal hárította a lövést. Ennek ellenére a vendégeknek jött ki jobban a lépés, Birkás révén a Teszér vezetést szerzett a hazai közönség legnagyobb bánatára. A Vaszar jött előre, a csereként beálló Bánhalmi a 90. percben döntetlenre hozta a meccset.

Nagy iram, hatalmas helyzetek, remek edzői húzások, bődületes bírói tévedések, a vendégekre nézve hízelgő a döntetlen.
Jók: egész Vaszar, Hetyei, Füredi, Bánhalmi, Vágenhoffer kiemelkedő, illetve Ilkó, Birkás.

Tudósított: Sör Ádám.

 

Sümeg VSE-Taliándörögd

0:0

Sümeg, 100 néző. Jv.: Mátéffy R. Sümeg VSE: Kovács R. - Hegedűs, Bencze, Makkos, Reicz, Falusi (Vastag), Schönberger (Vass), Markó, Csordás (Filipánics), Papp L., Ivanics. Taliándörögd SE: Kondrák - Kocsis P., Kóródi, Hoffner, Szalai, Fiszter, Szabó D. (Egyed), Nagy Gy., Kocsis R., Mészáros, Varga B. (Bújtor).

A hazai csapat több meghatározó játékosát volt kénytelen nélkülözni, s ez döntően megmutatkozott az eredményességben. A sümegiek voltak a kezdeményezőbbek, de több óriási lehetőséget elpuskáztak. A taliándörögdiek szervezettsége és küzdeni tudása dicsérendő. Egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. A mutatott játék alapján reális eredmény a döntetlen.

Jók: Hegedűs, Kovács, ill. Kóródi, Mészáros, Szalai.
Tudósított: Fazekas László.

 

Csopak SC-Csabrendek

5:1 (2:1)

Csopak, 90 néző. Jv.: Holczbauer F. Csopak SC: Horváth L. - Tislér, Benedek, Tar (Papp A.), Magyar, Csóri, Gelencsér, Felföldi, Szekeres (Békési), Dudás, Füle. Csabrendek FC: Szente - Mezei, Csendes, Szerencse (Pupos), Bors (Takács), Flibért, Kovács M., Auer, Bartha, Busa, Pap (Tanai).

Gólszerzők: Füle (2), Felföldi, Papp A., Gelencsér, ill. Bors.

Kiállítva: Szente (64.).

A Csopak kezdte aktívabban a mérkőzést, mégis a vendégek szereztek vezetést egy bedobás utáni kavarodást követően. Tovább támadtak a hazaiak, aminek büntető lett a jutalma. A tizenegyest Gelencsér magabiztosan értékesítette, majd egy jó ütemű kiugratást követően Füle András révén a vezetést is megszerezte a Csopak.

A második félidő kiegyenlített játékot hozott, azonban egy vitatott ítéletet követően a vendégek kapusa kiállítatta magát. A piros lap a hazaiakat zavarta meg jobban, és a Csabrendek több alkalommal is egyenlíthetett volna, de hibáztak a befejezéseknél. A mérkőzés végén a Csopak 9 perc alatt három gólt lőve bebiztosította a győzelmét, és bár gyengébb játékkal, de megérdemelten tartotta otthon a pontokat.

Jók: Tislér G., Magyar T., Csóri B., ill. Szerencse J.

Tudósított: Wellesz Zoltán.

 

Ősi PSK-B.tomaj

5:3 (1:1)

Ősi, 180 néző. Jv.: Görög I. Ősi PSK: Simonyai - Gézárt (Jakab), Szöllősi, Tolner T., Bíró (Rauch), Steigler (Sebestyén), Balogh, Kajdi, Lencsés (Kovács K.), Tolner A., Horváth L. B.-tomaji SE-Bonvino: Szombathelyi - Csik, Molnár G., Göntér, Csík, Kiss J. (Lukács), Kiss M., Csala, Horváth A., Torda, Tombor.

Gólszerzők: Tolner A., Kovács K., Horváth L., Lencsés, Steigler, ill. Kiss J. (2), Kiss M.

Az első félidőben a hazaiak a gyorsan megszerzett vezetés ellenére sokszor beszorultak a saját térfelükre és a tomajiak irányították a mérkőzést. A kontrákból viszont több lehetőség is adódott arra, hogy megduplázzák az előnyüket, de ezek kimaradtak. Nem úgy mint a túloldalon, így a vendégek kiegyenlítettek még az első félidő vége előtt. A második játékrészben kétszer is átvette a vezetést a Badacsonytomaj, de a hazaiaknak sikerült felállni a padlóról, és nagy küzdéssel, gyönyörű gólokkal otthon tartották a három pontot. Ezzel ismét az élre álltak a tabellán.

Jók: Kovács. ill. Kiss J.

Tudósított: Balogh Ádám.

 

Nemesvámos–Tótvázsony

1:4 (0:2)

Veszprém. Jv.: Pintér G. Nemesvámosi LSE: Gárgyán (Huszár) – Varga M. (Vida), Cser, Petrovszki, Németh A., Dudás, Babai, Leimeiszter (Kardos), Kerekes, Weibel, Solymosi. Tótvázsony SE: Balogh I. (Vodenyák) – Horváth P. (Mayer), Zabó, Horváth A. (Dobos), Marton (Pék), Balogh R., Steierlein, Balogh Zs., Balogh T., Deák, Báder.

Gólszerzők: Babai, ill. Balogh Zs. (3), Mayer.

Kiállítva: Petrovszki (70.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!