Sport

2016.03.11. 09:06

Megvan az új férfi kézilabda szövetségi kapitány

Veszprém - A Magyar Kézilabda Szövetség szerencsére nem várt tovább, és végre megnevezte az új szövetségi kapitányt, aki nem más, mint Javier Sabate, az MVM Veszprém szakvezetője.

B. Virág Rita

Júniusban sorsdöntő világbajnoki selejtező vár a magyar férfi kézilabda válogatottra Szerbia ellen. Az elbukott januári Európa-bajnokság után, ahol rendkívül gyengén szerepelt a magyar alakulat, biztossá vált, hogy a csapat nem vehet részt a riói olimpián. Jövő januárban azonban Franciaországban már újabb világeseményt rendeznek, vébét tartanak, ahol mindenképpen szeretne részt venni Magyarország.

Arról már korábban felröppentek hírek, hogy a nők példáját követve, a férfiaknál is a két élcsapat, a Szeged és a Veszprém vezetőedzője közösen vezeti majd a nemzeti csapatot, azonban ezek az információk csak pletykának bizonyultak.

Végül Javier Sabate egyedül vállalta a megméretést.

- Óriási megtiszteltetés és remek kihívás a magyar válogatott irányítása - nyilatkozta Javier Sabate. - Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Szerbia ellen sikerrel vívjuk meg a világbajnoki selejtező párharcot. Őszintén megmondom, a vébé részvételben gondolkodom, így most a fiatalítás szóba sem jöhet. Az egyesületem, az MVM Veszprém rendkívül nyitottan állt a felkéréshez, amiért különösen hálás vagyok. Szerintem a siker záloga az, hogy mindenki kompromisszum kész az edzőtáborok, a közös munka iránt. Mindenképpen magyar segítőt szeretnék, de a másodedző személyéről még nem nyilatkozhatok.

Meg nem erősített információink szerint akár még az is előfordulhat, hogy Nagy László, az MVM Veszprém csapatkapitánya játékosként és másodedzőként segíti majd Sabate munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!