Sport

2015.05.20. 15:16

Orbán Éva újra 70 méter fölött

A magyar csúcstartó kalapácsvető, Orbán Éva Pekingben versenyzett, ahol az aktuális IAAF Challenge viadalon újra 70 méter fölött dobott.

B. Virág Rita

Zentai Tibor tanítványa két hete még alaposan ráijesztett mindenkire, amikor a szombathelyi csapatbajnokságon rendkívül pocsék formát mutatott és ott csak az ötödik helyen végzett. Aztán a mögöttünk hagyott hétvégén Halleban állt dobókörbe és ott már 68.54 méterig jutott, amivel a nemzetközi versenyen az ötödik helyet érdemelte ki.

Most Pekingben zajlik IAAF Challenge viadal, ahol Éva már olyan színvonalon teljesített, amit mindenki vár tőle. A négyszeres olimpikon sportoló 70.14 méterre repítette a kalapácsot, amivel az igen komoly mezőnyben, a világ elit hatvan százaléka dobókörbe állt az eseményen,  a nyolcadik helyet szerezte meg.

Éva legközelebb június elején versenyez a hagyományos Balaton Bajnokságon, addig persze még sok munka vár rá.

Zentai Tibor, a sportoló trénere elmondta, mindenképpen szeretnék, ha Éva az augusztusi világbajnokságon részt tudna venni, s erre minden esélye meg is van legjobb magyarként.

- Évával úgy gondoljuk, csak akkor érdemes nekivágni a vébének, ha stabilan 70 méter fölött tud teljesíteni. A futottak még kategória neki már nem pálya. A döntőbe jutást tűztük ki célul, de a legjobb nyolcig is eljuthat 72-73 méteres teljesítménnyel. Szerencsére jó úton halad, és remélem, ez a pekingi eredmény bizonyosságot jelent számára, hogy érdemes keményen dolgozni és minőségi munkát végezni - hangsúlyozta a szakvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!