Sport

2015.06.27. 14:18

Litkey nyerte a Fehér Szalagot

Litkey Farkas új hajója nyerte meg az idei Kékszalag vitorlásverseny főpróbáját szombaton.

Horváth Gábor

A Fehér Szalag szoros csatát hozott. A tizenegyszeres bajnok Litkey Farkas idén új hajóval vág neki Európa legnépesebb és leghosszabb tókerülő vitorlásversenyének, amelyet július 2-án, csütörtökön tartanak meg. A népszerű vitorlázó szándékai komolyak, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy első helyen végzett a Kékszalag főpróbájának nevezett Fehér Szalag viadalon.

A Fehér Szalagot szombaton rendezték meg, a Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Tihany-Balatonfüred távot Litkey új katamaránja valamivel több, mint 4 óra 14 perc alatt teljesítette, hat perccel megelőzve a tavalyi Kékszalag-bajnok és rekorder Fifty-Fifty-t. A harmadik helyen Vándor Róbert katamaránja zárt.

Litkey Farkas eséllyel pályázik az idei Kékszalag első helyére Fotó: archív

A 47. Kékszalag Árkád Nagydíj július 2-án, csütörtökön reggel kilenc órakor rajtol Balatonfüredről. A megmérettetés idén is nagyon izgalmasnak ígérkezik, ráadásul a nézők szórakoztatásáról számos kiegészítő program gondoskodik több napon át. Az események közül kiemelkedik az igencsak látványosnak ígérkező éjszakai vitorlásverseny, amelyet július 2-án 22 és 23 óra között rendeznek a füredi hajóállomás előtti vízfelületen. A pályát reflektorokkal világítják meg. Másnap a tó leggyorsabb hajói ugyanitt gyorsasági megmérettésen mérik össze tudásukat. A Kékszalag napján – amelyen körülbelül hatszáz hajó háromezer vitorlázója vesz részt – a Tagore sétány előtt modellvitorlások mutatkoznak be, este tíz óráig lesznek nyitva a múzeumok, valamint gitár- és borfesztivál várja az érdeklődőket. A díjkiosztót szombat este tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!