Sport

2015.07.22. 10:57

Lemondott az elnök - A polgármester saját kérésére lett egyesületi tag

Sümeg - A csapat pénzügyi stabilitásának megteremtése a legfontosabb feladat a Sümegi RE NB I-es férfi alakulatánál, amelynek legutóbbi közgyűlésén lemondott az eddigi elnök, Kaposi Józsefné.

B. Virág Rita

Már többször írtunk róla az elmúlt hetekben, hogy komoly anyagi gondokkal küzd a Sümegi RE NB I-es férfi röplabda csapata. Veszélybe került az előző bajnoki kiírás nyolcadik helyezettjének indulása is, ám úgy tűnik, a város megpróbál segíteni a financiális problémákon.

A közelmúltban közgyűlést tartott a klub, ahol a napirendi pontok között szerepelt az elmúlt évad beszámolója, a vezetőség átszervezése, valamint a csapat pénzügyi stabilitásának megteremtése.

A közgyűlésen részt vett a város polgármestere, Végh László is, aki nemcsak biztosította az egybegyűlteket arról, hogy segít a likviditási gondok leküzdésében, hanem kérésére egyesületi tag lett.

Kaposi Józsefné elnök beszámolóját elfogadta a közgyűlés, majd ezt követően a klubvezető lemondott. Mint elmondta, az egylet bizonytalan anyagi helyzete miatt döntött így, s bár az elmúlt időszakban minden követ megmozgatott, végül nem sikerült megteremteni a szükséges anyagi stabilitást. Hozzátette, nem hagyja el végleg szeretett egyesületét, az utánpótlás nevelésből továbbra is oroszlánrészt vállalna.

A Sümeg NB I-es alakulata benevezett a 2015/16-os bajnokságba, ahol szeretne hat közé jutni
Fotó: Penovác Károly

Az új elnökség megalakulásáig az ideiglenes elnök, Rédei János, aki korábban már szintén többször irányította az SRE-t, valamint Kaposi Józsefné látja el a vezetői teendőket.

A közgyűlés megválasztott egy ideiglenesen működő jelölő bizottságot, amelynek fő feladata a klub élére megkeresni a legmegfelelőbb személyt.

A Kaposi Józsefné, Madárné Németh Mária, Rédei János, Dolgos Attila kvartett lefektette a legfontosabb kritériumokat, amelyeknek meg kell felelnie az új elnöknek. Mindannyian egyetértettek abban, hogy hosszútávon, egy jól működő gazdasági társaság megalakítása a cél, amit teljes vállszélességgel támogat továbbra is az önkormányzat.

Még nem ejtettünk szót az élvonalban szereplő felnőtt csapatról, amely augusztus közepén kezdi meg a felkészülést a 2015/16-os szezonra. A keretben nem várható komoly változás, vagyis továbbra is a helyi kötődésű és a közelben élő röplabdásokra számíthat a szakmai vezető.

Arról viszont nincsenek információink, hogy Markó Gábor marad-e a vezetőedző, vagy esetleg másik szakemberben gondolkodik a klubvezetés.

Miközben a háttérben a klub fennmaradásának érdekében sorsfordító döntéseket hoztak a közgyűlésen, addig a legtehetségesebb fiatalok a magyar válogatott korosztályos edzőtáboraiban készülnek. Ezekben a hetekben Madár Máté a juniorokkal, Sárközi Kálmán, Iván Bence, és Iván Gergő pedig a serdülőkkel gyakorol.

Az utánpótlás nem állt le az edzésekkel

Az utánpótlás csapatok hét hetes pihenő után ismét munkába álltak Sümegen. Kaposi Tamás edző irányításával heti két, de ha lehet, akkor három alkalommal is gyakorolnak a fiatalok. Nem csoda, hogy motiváltak a fiúk, hiszen a legutóbbi diákolimpián országos második helyezést értek el a mini korosztályban Egerben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!